Glas Javnosti

BALKANSKI LIDERI U CIFRAMA! Milanović milioner, Đukanović gazda, a OVO IMA VUČIĆ

Politika
Autor: Glas javnosti

Političari poseduju imovinu kakvu njihovi građani mogu samo da sanjaju, pokazuju imovinske karte balkanskih lidera.

Preciznije, hrvatski predsednik Zoran Milanović uspeo je da uštedi milion kuna, dok se u vlasništvu Mila Đukanovića nalazi dobar deo šuma, pašnjaka i livada Crne Gore. Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik vlasnik je velelepne vile u Beogradu, čija je vrednost procenjena na oko 871.000 evra. U nastavku teksta videćete šta ima predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Što se Zorana Milanovića tiče, skok zarade prijavila je i njegova supruga Sanja Musić Milanović, koja sada ima platu u visini 2.000 evra. Prva dama hrvatske se bavi medicinom, a sem toga i predavanjem, tako da od dodatnog posla zaradi još oko 965 evra mesečno.

Uz to, predsednički par poseduje stan, garažu, livadu, dve njive i vikendicu sa zemljištem, koja je stečena nasledstvom, piše Nova.

Jednu od najimpresivnijih imovinskih karti ima crnogorski predsendik Milo Đukanović. U izveštaju koji je u januaru prošle godine predao Agenciji za sprečavanje korupcije navodi se da njegova plara iznosi 2.120 evra, dok njegova supruga Lidija na mesečnom nivou dobija naknade od tri neimenovana privredna društva u iznosu od 2.712 evra. Pored toga, Lidija Đukanović poseduje automobil marke Audi A3 kupljen na kredit.

Đukanović ima o udeo u kompaniji "Univerzitas" od 25 odsto, kao i polovinu vlasništva nad firmom "Global Montenegro". Ono što je zapanjujuće u izveštaju jeste sva nepokretna imovina u vlasništvu Đukanovića. Naime, supruga predsednika Crne Gore vlasnica je jedne šume, porodične stambene zgade i jedne pomoćne zgradem dvorišta i livade, a kako se navodi u izveštaju, sve je stekla nasledstvom.

Crnogorski predsednik je vlasnik dva stana, jednog stambenog prostora, dva neplodna zemljišta, tri nestambena prostora, jednog voćnjaka, seddam pašnjaka, osam livada, jednog dvorišta, dva prostora ispod stambene zgrade i čak 11 šuma. Kako se navodi, zavidnu imovinu stekao je kupovinom, nasledstvom i razmenom nakon ostavinskog postupka.

Đukanović, međutim, nije dao uvid u svoje bankarske račune, zbog čega je nemoguće proceniti koliko novca se na njima nalazi.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik naveo je u imovinskom kartonu da poseduje stan vrednosti 80.000 maraka (oko 40.000 evra), kao i dve kuće. Procenjena vrednost kuća u BiH iznosi 300.000 maraka (oko 150.000 evra), dok u Srbiji vrednost kuće iznosi iznosi 1,7 milion maraka (oko 871.000 evra). Dodik poseduje i automobil vrednosti oko pet hiljada evra, ali ima i kredit u Pavlović banci u visini 900.000 maraka (oko 450.000 evra).

Lider Srba u BiH dao je uvid i u bankarske račune, na kojima ima ukupno 27.000 evra. Njegova supruga pod stavkom „kooperacija zajedničkog imanja“ ima prihode u visini oko 23.000 evra mesečno, a poseduje i zemljište vredno oko 45.000 evra, kao i poslovni prostor vredan oko 50.000 evra.

Za razliku od prve dame Crne Gore, čiji je automobil kupljen na kredit, Snježana Dodik poseduje vozilo vredno oko 20.000 evra.

Prema imovinskom kartonu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, objavljenom na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, on je jedan od najsiromašnijih državnika u regionu - vlasnik je samo garsonjere od 30 metara kvadratnih. Vučićeva porodica, međutim, poseduje veći broj nekretnina u glavnom gradu, ali i zemljište u Bečeju, Sremskoj Mitrovici i Bugojnu u Bosni i Hercegovini. Predsednikova plata sada iznosi 168.000 dinara.

Sada već bivši premijer Severne Makedonije Zoran Zaev redovno je podnosio izveštaje o svojoj imovini. Kako se navodi u najnovijem, on je na poklon dobio stan od 46 kvadratnih metara sa podrumom u Strumici.

U njegovom imovinskom kartonu nalaze se još dve nove stavke - kredit koji je njegova supruga uzela u iznosu od 330 hiljada denara (5.5000 hiljada evra).

Zaev je, za razliku od prethodnog mandata, sada prijavio vozilo, ali to nije njegov lični automobil, već vozilo njegove dece Mini Cooper, koje vredi 870 hiljada denara (14.500 hiljada evra).

Pored samog Zaeva i njegove supruge, roditelji nekadašnjeg premijera vlasnici su imovine u vrednosi od 100.000 evra.

Imovina roditelja, poslovni prostor u Strumici vredan 3.690.000 denara, površine 60 m2. 4 hektara poljoprivrednog zemljišta u Murtinu u vlasništvu njegovih roditelja u vrednosti od 2,4 miliona denara.

Međutim, sporna stavka je neprijavljena vila na Halkidikiju, u kojoj redovno letuje porodica Zaev. Makedonska opozicija već godinama tvrdi da Zaev i njegovi blisku ljudi poseduju velelepnu građevinu u Grčkoj, koja nikada nije navedena u njegovom imovinskom kartonu. On je ove navode demantovao i zatražio izvinjenje zbog klevete.

BONUS VIDEO: Glumac otkriva "Ženu sam upoznao preko instagrama !"

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Zdrav razum u 16.02.2022 11:21:11 h
     0 
Hajde dragi prijatelji da otvorimo jedan račun i SMS porukama pomognemo našem Predsedniku da kupi pristojan stan! Sramota je da Predsednik Evropskog tigra živi u 30 kvadrata!