Glas Javnosti

AKO BUDE 70 SVE ĆEMO IH ZATVORITI! Kosovska policija zatvara alternativne puteve na severu KiM prema centralnoj Srbiji

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je da na severu KiM neće biti nelegalnih puteva prema centralnoj Srbiji, i da će centralne vlasti zatvoriti sve prolaze sem administrativnih punktova.

"Ako bude 70 puteva, zatvorićemo još 70. Ne postoji ilegalan način. Spremni smo da povećamo broj, onaj ko bude išao na dijalizu imaće priliku da bira. Sever niko ne kriminalizuje, nema pritužbi građana da se policija na tom području diskriminatorski ponaša, niti smo rekli da je neko kriv za napade koji su se dogodili", rekao je Svečlja na sednici skupštinske komisije za bezbednost, prenosi RTS.

Na sednici je poslanik Srpske liste Slavko Simić kritikovao operaciju policije na severu kojom su zatvoreni alternativni putevi, posebno zbog postavljanja barijera kopanjem rupa, tvrdeći da su to putevi koji spajaju sela, čime je otežano kretanje meštana.

Simić je, kako su preneli mediji u Prištini, rekao da je operacija policije izvedena bez koordinacije sa policijom i lokalnom samoupravom, ističući da su u Prištini izabrali pogrešan politički pristup prema Severu.

"Pozivam sve političke aktere da ne kriminalizuju Sever. Inače, Sever, u odnosu na svih ostalih sedam regiona, ima najniži nivo kriminala", rekao je Simić.

Svečlja je naveo da je bilo inicijativa iz Prištine za otvaranje trećeg administrativnog punkta na putu kod sela Izvor, dodajući da su u Beogradu odbili takvu mogućnost.

Najavio je da će uskoro biti otkriveno ko je napadao policiju na severu KiM, tvrdeći da policija ima svu podršku, ne samo političku, već i logističku i stručnu, kao i mnoge saveznike za rešavanje tih slučajeva.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od problem - B sporazum u 01.05.2022 09:19:02 h
     0 
U sporazumu nakon 15. tačke piše: Ostala dokumenta (klikneš): Integrisano upravljanje granicom: Jedna strana (Kosovo) prepoznaje administrativne prelaze kao granicu (za Kosovo granica), a za Srbiju je administrativna linija . Kada Srbi dodju do administrativne linije ne mogu da predju na Kosovo jer je za Kosovo granica. Gde to ima u svetu. Perfidna metoda da Kosovo dobije granicu i zaokruži državu. STOP sporazumu!