Glas Javnosti

"NE GOVORITE BEZ DOKAZA": Selakoviću nije poznato da se Srbija mešala u izbore u Crnoj Gori

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković kazao je da je isuviše ozbiljna kvalifikacija da se Srbija mešala u izbore u Crnoj Gori da bi se o njoj govorilo bez dokaza.

Da se Srbija mešala u izbore u Crnoj Gori i da je prihvatio da ima mentora trajao bi „ko zna do kada“, izjavio je odlazeći premijer Zdravko Krivokapić na predavaju na Oksofordu pre mesec dana. Video sa njegovim govorom je, međutim, tek u subotu objavljen, a tada je objavljeno samo kratko saopštenje.


„Nije mi poznato da je Srbija na bilo kakav način uticala na njegov izbor. Za nas je Crna Gora samostalna, nezavisna i suverena država. Od 2006. godine idemo različitim putevima“, kazao je Selaković u intervju za podgoričku Prvu TV i dodao da Srbija ne želi da utiče na izbore u Crnoj Gori niti će dozvoliti da bilo ko utiče na izbore u Srbiji.

Selaković je kazao da je uveren da u budućnosti postoji mnogo stvari koje povezuju Srbiju i Crnu Goru, ali da se ne može govoriti o dobrim odnosima kada jedna država drugoj državi proteruje ambasadora.

"Sa strane Srbije stoji ispružena ruka i nadamo se da će neko to prepoznati i da će pružiti ruku. Dve ruke su jače od jedne. I Srbija i Crna Gora jesu države koju su strateški opredeljene za članstvo u EU", kazao je Selaković

Kazao je da je za Srbiju ambasador u Crnoj Gori i dalje Vladimir Božović, i da mu je uskraćeno gostoprimstvo zbog istorijskog događaja koji je decenijama unazad proučavan.

"On to nije naučio u Beogradu, on je to naučio ovde u Crnoj Gori. Vi ste videli da smo mi nakon toga odgovorili recipročnom merom, a onda smo spustili loptu i povukli odluku", rekao je on.

Selaković je na pitanje Otvorenog Balkana rekao da je taj projekat jedna dobra ideja za sve narode regiona, prenosi N1.

"Bili smo deo jedne države od 25 miliona ljudi, danas na tom prostori živi između 17 i 18 miliona ljudi i depopuliše se. Svet je postao jedno globalno selo", kazao je Selaković.

Kazao je da je besmisleno govoriti da je Otvoreni Balkan pravljenje "srpskog sveta". "Pa da pravimo srpski svet sa Albanijom i Severnom Makedonijom?", upitao je Selaković.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR