Glas Javnosti

NAPREDNJAČKA KASTA OPLJAČKALA KRALJEVO (17) Terzić iz narodnih rezervi otkinuo 20.000 evra za muzičare i terevenke

Politika
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Kraljeva uvek ima spremnu kombinaciju i nikada mu ne fali ideja kako je sprovesti u delo.

Ne bira se put, gazi se zakon, pljačka se narod ali Predrag Terzić, alijas kraljevački Monti Pajton i visoki funkcioner Srpske napredne stranke, uvek je zadovoljan. Ovaj, namiren.
Kreacije mlađanog doktora nauka u fotelji gradonačelnika tako su došle do punog sjaja za doček nove 2017. godine.
Terzićeva igranka skupo je koštala Kraljevčane, ali i grupu Kiki Lesandrić i Pilote, koji su pevali na Trgu srpskih ratnika u centru grada na Ibru.
- Kao što se ranije i naslućivalo po medijima, koncert je bio totalni fijasko, ali ne obazirujući se na to, postavlja se pitanje zašto se u Kraljevu, gradu sa tada najvećom nezaposenošću, održavao koncert koji je koštao TRIČAVIH 20.000 evra - navodi se u kriminalističko-obaveštajnom izveštaju o vladavini Terzića, pulena stranačke koleginice Marije Obradović, ministarke državne uprave i lokalne samouprave.
Koncert je posetilo tek nešto više od stotinak ljudi, dok je većina građana bila revoltirana odlukom gradonačelnika da se koncert ipak održi. Kraljevčani su, međutim, želeli da se novac umesto na doček, potroši u humanitarne svrhe.

Foto: Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva
 
Gradonačelnik Terzić doneo je sam odluku o pregovaranju sa muzičarima bez objavljivanja javnog poziva, što je svakako kršenje zakona i može se smatrati zloupotrebom službenog položaja.
Novac je uzeo iz budžetskih rezervi namenjenih građanima!
Za 20. decembar 2016. godine dogovoreno je sprovođenje postupka pregovaranja o koncertu Kikija Lesandrića i Pilota.
Pregovaranjem nije smanjena cena niti su produženi rokovi za plaćanje, jer je, po zapisniku, ponuđač ostao pri početnim uslovima iz ponude.
S obzirom da pregovarački postupak nije vodila imenovana komisija, već šef odseka za javne nabavke, po usmenom ovlašćenju članova komisije, smatra se da je sve ovo suprotno sa Zakonom o javnim nabavkama, što je automatski kršenje zakona od samog početka.
Kršenje zakona i nepoštovanje narodne volje, za koje je zadužen da poštuje upravo onaj koji ih krši, Terzić se ne zaustavlja samo na tome. 
Jedan od frontmena grupe koja je nastupala na kraljevačkom trgu za doček nove 2017. godine navodi da su nezajažljivom gradonačelniku morali da isplate određenu sumu novca kojom su plaćeni iz budžeta Grada, novcem svih poreskih obveznika, odnosno građana Kraljeva.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR