Glas Javnosti

SLUČAJ DA NE POVERUJEŠ: Zapalila BMW bivšem mužu pa na sudu obećala da neće više

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Hrvatski sud je proglasio krivom 34-godišnju ženu koja je zapalila BMW bivšeg supruga na parkingu, a vatra se proširila na drugo vozilo.

Prema presudi, sve se dogodilo prošlog februara u Ulici Cvijete Zuzorić u Zagrebu.

„Na parkingu je prišla automobilu BMV 320d, vlasništvo njenog bivšeg supruga, i pored prednjeg desnog točka automobila, koji je prethodno zapalila, stavila peškir i time zapalila pneumatike, a vatra se proširila na ceo prednji desni deo i deo unutrašnjosti automobila“, navodi se u presudi, prenosi N1.


Nakon toga se požar proširio na susedni parkirani automobil Škoda Oktavija, vlasništvo Porše lizing kuće, na kome je izgoreo prednji levi deo, dodaje se.

„Požarom je izazvala opasnost po život ili telo ljudi i imovinu većeg obima, čime je počinila krivično delo protiv opšte bezbednosti, dovodeći u opasnost život i imovinu opšteopasnom radnjom ili sredstvom“, utvrdio je sud.

Žena je u potpunosti priznala sve za šta je optužena. Ona je izrazila iskreno žaljenje i kajanje zbog počinjenog zločina.

„Tada sam bila u sukobu sa bivšim mužem zbog naše zajedničke dece i sve sam to shvatila preozbiljno i prenasilno reagovala. Obećavam da ću se kloniti takvih stvari u budućnosti. Posle svega sam se izvinila bivšem mužu i sada smo u boljim odnosima“, navela je 34-godišnja žena.


Dodala je da joj je bivši suprug rekao da je neće tužiti za štetu nanetu njegovom automobilu, kao i da ranije nije osuđivana.

Sud ju je osudio na godinu dana uslovnog zatvora, a ona se složila sa presudom. Sudija je kao olakšavajuće okolnosti uzeo njeno priznanje, izraženo žaljenje i kajanje, korektno držanje pred sudom, da je zaposlena, majka maloletne dece i da nije osuđivana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR