Svi uzorci su analizirani u akreditovanim laboratorijama i sagledana je njihova nutritivna vrednost, mikrobiološki parametri, senzorna procena, deklaracija i rok trajanja. Zanimljivo, među uzorcima je bilo i njih pet iz tri supermarketa koji posluju i u Hrvatskoj – Špara, Lidl i Eurospina – a ovaj prvi je zaslužan za uzorak mesa koji je najbolje prošao, ali i za jedan koji se pokazao kao drugi najgori.
Najbolji je bio Šparov uzorak „Mleveno goveđe“, koji je dobio najbolju ocenu po mikrobiološkim parametrima i senzornoj proceni, dobra je i njegova nutritivna vrednost, ali je zato bio deficitaran u kategoriji deklarisanja i roka trajanja.
Drugi Sparov uzorak, dobio je drugu najlošiju ocenu na testu – po nutritivnoj vrednosti bio je nezadovoljavajući, imao je i kratak rok trajanja, a jedini lošiji uzorak od njega bio je onaj iz
Eurospina pod nazivom „mlado goveđe, mleveno meso“ koje je u svim kategorijama osim senzorne ocene dobilo manju ili nezadovoljavajuću ocenu.
Drugo najbolje ocenjeno meso jeste proizvođača "Ekodara", koje je tek nešto lošije od Šparovog, dok su dva uzorka iz Lidla zauzela treće i peto mesto. Bioorgansko goveđe meso „Naše nam paše” nije dobilo ni jednu manju ili nezadovoljavajuću ocenu, a meso iste marke bez znakova je bilo manjkavo u pogledu roka trajanja.