Glas Javnosti

REZULTATI IZBORA KOD KOMŠIJA: Jelena Trivić proglasila pobedu za predsednika RS

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Kandidat PDP i SDS Jelena Trivić proglasila je večeras pobedu na Opštim izborima u BiH za predsednika Republike Srpske i poručila da je “ovo pobeda naroda” i da je ostvareni rezultat nedostižan.

“Kao što sam mnogo puta rekla ovo ne treba da bude moja lična pobeda, ovo treba da bude pobeda Republike Srpske”, rekla je Trivićeva i istakla da je ova “utakmica” bila najinteresantnija zbog značaja te pozicije, ali i zbog toga što su u njoj učestvovali Milorad Dodik i ona.

“Kao tim izneli smo jednu jako napornu I tešku kampanju, ali sam verovala u Boga I narod Srpske, da je nakon dugotrajnog robovanja I loše vladavine ipak uspeo da prosudi šta je dobro, a šta nije”, rekla je.


Poručila je da je ono što građani mogu da očekuju jeste da je ona Srpkinja, ali da će biti predsednik svih naroda, te da pod zastavom Srpske ima mesta za sve.

“Pratićemo nacionalnu politiku koja se kreira u Beogradu i nikada nećemo uraditi ovo što je Dodik uradio sa Milanovićem… Učinićemo našu politiku u ekonomskom pogledu nezavisnom u složenoj strukturi BiH”, rekla je Trivić.

Kompromise će, kazala je, praviti tamo gde oni budu mogući, ali će kompromise morati da prave i drugi, jer BiH može da ostane samo na bazi kompromisa I konsenzusa.

Poručila je da je to apel onima koji će predstavljati druge narode u BiH.

Rekla je da Republika Srpska nestaje.

“Republika Srpska će biti ponosna I večna kada nas bude više i vise, niko nije čuvar RS, naša misija je da stvorimo pretpostavke da ljudi ostaju ovde I da stvaraju, a to je posao I posao…”, kazala je.


Učiniće, istakla je, sve da ispuni ključno obećanje a to je konačan obračun sa kriminalom I korupcijom, što će, kazala je, raditi sa veliki zadovoljstvom, pišu Sremske vesti.

“Mirno I hladno idemo u ono što nas čeka I ovo je tek početak pobeda u miru. Temelji srpske su u Jasenovcu, ali treba da naučimo da pobeđujemo u miru, a pobeda znači jača ekonomija, bolje zdravstvo, obrazovanje I pobeda nad korupcijom”, poručila je Trivićeva.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR