Glas Javnosti

Pekari nisu isporučili hleb, prazni rafovi u Severnoj Makedoniji

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Rafovi za hleb u Severnog Makedoniji jutros su ostali prazni, iako su pekari najavili da će hleb isporučivati sve dok ne stupi na snagu odluka Vlade o zamrzavanju cene na 33 denara, odnosno 0,53 evra.

Ljudi koji su jutros otišli u kupovinu kažu da u prodavnicama nisu našli beli i polubeli hleb, a na rafovima su bili samo specijalni hlebovi, prenosi "Nova Makedonija". 

Vlada je zamrznula cenu belog i polubelog hleba sa 450 grama na 33 denara do kraja maja i ukida subvencionisanu struju za preduzeća koja proizvode osnovne prehrambene proizvode.


Odluka je doneta juče na sednici Vlade, a pekarska industrija, koja je dan ranije najavila da će prestati sa proizvodnjom hleba ukoliko takva odluka bude doneta, sačekaće da bude objavljena u Službenom glasniku i najaviće naredne korake, prenosi Srna.

Ovakve odluke Vlade usledile su nakon što su analize Ministarstva privrede i inspekcijske kontrole pokazale da neka od preduzeća nisu snizila cene svojih proizvoda.


Premijer Dimitar Kovačevski, rekao je juče na konferenciji za novinare u Vladi da neće dozvoliti neopravdano povećanje cena.

Prema rečima ministra privrede Krešnika Bektešija, preduzeća nisu oštećena činjenicom da će cena heba biti zamrznuta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR