Glas Javnosti

OPTUŽENI ZA TRGOVINU LJUDIMA: Bugarska podigla optužnice nakon pronalaska 18 mrtvih migranata

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Bugarski tužioci optužili su šest osoba za trgovinu ljudima nakon što je u napuštenom kamionu nedaleko od Sofije u petak nađeno 18 mrtvih avganistanskih migranata, javlja Rojters.

Tužioci su saopštili da je kamion napušten u blizini sela Lokorsko nakon što su vozač i njegov saputnik otkrili da su mnogi od 52 migranta u skrivenim odjeljcima kamiona, koji su bili izolovani folijom, imali vrtoglavicu, a neki su već umrli.

Za smrt migranata optuženi su i vozač kamiona i njegov saputnik, rekli su tužioci, prenosi N1.


Vozač je, uprkos snažnog i dugotrajnog udaranja (migranata) po kabini, odbio da zaustavi kamion, rekao je novinarima načelnik Nacionalne istražne službe i zamenik glavnog tužioca Borislav Sarafov.

Smrt je šokirala Bugarsku, što je jedan od najgorih incidenata te vrste na kopnenoj ruti preko Balkana u Evropu, navodi Rojters.

Ministar zdravlja Asen Međidijev rekao je da su, zahvaljujući brzoj koordinaciji institucija i zdravstvenih ustanova, medicinski zbrinuta 34 preživela migranta, od kojih je 27 smešteno u pet sofijskih bolnica, a ostali su pregledani i otpušteni.

U bolnicama je trenutno 19 migranata, a osmoro je otpušteno u subotu, javila je bugarska agencija BTA.


Glani tužilac Ivan Gešev rekao je da je slučaj stradalih migranata kod Lokorskog rezultat rata između institucija.

„Ovih 18 mrtvih mladih ljudi i mnoge druge žrtve, rezultat su raspada institucija, rata između institucija“, citirala je agencija BTA Geševa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR