Glas Javnosti

MONSTRUM JE U PRITVORU: Nepalac u Hrvatskoj silovao zemljakinju, držao je kao roba

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Osumnjičeni je u pritvoru.

Državljanin Nepala osumnjičen je da je iskorišćavao, silovao i pljačkao nepalsku državljanku u Hrvatskoj, objavila je PU šibensko-kninska.

"U Službi kriminalističke policije završeno je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim nepalskim državljaninom osumnjičenim za trgovanje ljudima i silovanje na štetu nepalske državljanke", piše policija.


Onda su opisali za šta ga terete.

"Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni krajem decembra 2022. godine, kao vlasnik agencije za uvoz radne snage, obmanom i prevarom doveo oštećenu nepalsku državljanku na područje Hrvatske radi iskorišćavanja njenog rada putem služenja, gde ju je u iznajmljenom stanu polno iskorišćavao pa joj ograničio kretanje, a što je trajalo do kraja maja 2023.

Takođe je utvrđeno da je preko njene rodbine prikupio 13.000 evra za realizaciju više radnih dozvola, a koje nikad nisu realizovane, odnosno osumnjičeni muškarac je novac zadržao za sebe.

Osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je krivična prijava dostavljena Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku.


Glas javnosti/ T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR