Glas Javnosti

HRVATSKA JAVNOST OGORČENA: Profesor oslobođen tužbe za zlostavljanje učenica ponovio delo pošto je vraćen na posao

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Žrtva tvrdi da ga je još 2010. raskrinkala, te da je on na sudu uslovno osuđen na uslovnu šestomesečnu zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja učenica. Uprkos tome, vraćen je na posao u školu gde je ponovio gnusno krivično delo.

Penzionisani profesor jednog muzičkog instrumenta u školi u Hrvatskoj nepravosnažno je osuđen na sedam godina zatvora zbog krivičnih dela povezanih s pedofilijom.

Konkretno, radi se o teškom krivičnom delu polnog zlostavljanjai iskorištavanja deteta, odnosno polnoj zloupotrebi deteta mlađeg od 15 godina.


"Obaveštavamo Vas da je ovaj sud nakon provedenog postupka doneo nepravosnažnupresudu  kojom je optuženi proglašen krivim zbog krivičnih dela iz čl. 166. st. 2 u vezi čl. 158. st. 5 i 1. i čl. 158. st. 6 u vezi st. 2 Krivičnog zakona, te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina", saopštili su iz Županijskog suda sa severa Hrvatske.

S obzirom na to da se muškarac u trenutku izricanja presude nalazio u istražnom zatvoru i da mu je izrečena kazna zatvora duža od pet godina, po Zakonu o krivičnom postupku automatski mu je produžen istražni zatvor. Iz suda napominju da je reč o nepravosnažnoj presudi na koju stranke imaju pravo žalbe o kojoj odlučuje Visoki krivični sud.

Isti muškarac je 2022. završio u pritvoru zbog sumnji da je polno zlostavljao svoje učenice. Županijsko državno tužilaštvo protiv njega je podiglo optužnicu. Sud ju je prihvatio te je započelo suđenje koje je, zbog činjenice da su u slučaj uključeni maloletnici  bilo zatvoreno za javnost.

Lokalni portal klikni.hr piše i kako bivša žrtva tvrdi da ga je još 2010. raskrinkala, te da je on na sudu uslovno osuđen na uslovnu šestomesečnu zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja učenica. Uprkos tome, vraćen je na posao u školu gde je ponovio gnusno krivično delo, prenosi T02S.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR