Glas Javnosti

LEKAR DIVLJAO PORŠEOM, PA MU ODUZELI DOZVOLU: Žurio sam da operišem, NISAM KRIV!

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Zagrebački lekar dr Gzim Redžepi kažnjen je na Opštinskom prekršajnom sudu za prebrzu vožnju kada je, kako je objasnio, žurio na operaciju.

Dr Redžepi je svojevremeno kažnjen sa oko 78.000 dinara i oduzimanjem vozačke dozvole B kategorije na mesec dana zbog prebrze vožnje kada je automobilom marke "Porše" jurio deonicom autoputa na karlovačkom području, jer je žurio na operaciju.

Na deonici puta na kojoj je brzina igraničena na 100 kilometara na čas, lekar je vozio 184,2 km/h, a nakon što je izmerena brzina umanjena za toleranciju, odnosno eventualnu grešku pri merenju, polcija je konačno utvrdila da se kretao brzinom od 165 km/h.

Redžepi je objasnio da se ne oseća krivim, jer je primio poziv da se hitno javi na Jordanovac gde je trebalo da učestvuje u transplataciji pluća sa timom čiji je bio koordinator.

- Krenuo sam natrag prema Zagrebu i veći deo puta sam zaista vozio 160km/h, jer je ograničenje bilo 130 km/h. Negde u blizini Karlovca je bio postavljen znak na kojem je brzina kretanja bila 100km/h, te su me tada zaustavili pripadnici policije. Rekao sam im da sam voljan da platim novčanu kaznu, ali da moram što pre da krenem prema bolnici. Rekli su mi da mi moraju izdati prekršajni nalog. Svestan sam potrebe pridržavanja saobraćajnih propisa, ali molim sud da uzme u obzir okolnosti zbog kojih je došlo do prekoračenja, kao i činjenicu da sam inače savestan vozač koji nema nameru da krši propise, niti se tako ponašam u saobraćaju - molio je dr Redžepi blažu kaznu, napominjući da mu je vozačka dozvola nužna za obavljanje posla, te za lične potrebe, pa moli da se to uzme u obzir kod donošenja odluke, prenosi Telegraf.

Pored olakšavajućih okolnosti koje je sud priznao za ovaj događaj koji se desio prošlog septembra, pronađena je i jedna otežavajuća, a to je da je doktor i ranije kažnjavan zbog prebrze vožnje na zadarskom području u decembru 2019. godine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP