Glas Javnosti

TUŽNA SUDBINA: Zorici bahati investitori srušili ZGRADU, STVARI JOJ RAZNESENE, a onda je na PIJACI PRONAŠLA SVOJ ĆILIM i kupila ga

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stanari urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici, koja se dva puta urušila, a stanari se nalaze u prinodnom smeštaju, doživeli su još jednu neprijatnost.

Zgrada je, prema svedočenje stanara, obijena i opljačkana, a juče ujutru na Kalenić pijaci zatekli su ukradene porodične stvari koje se rasprodaju za "džabe".

Vlasnici stanova su to potvrdili, a po njihovoj prijavi, policija je privela nekoliko prodavaca, a stanari su svoje stvari, pronađene na tezgama, mogli da vrate kući.

Zorica Stanimirović, za ručno rađeni pirotski ćilim, poklon od majke, morala je da se cenka. Kad se uverila da je to baš njen, pozvala je i policiju.

"Prvo mi je nudila da kupim za 150 evra, ja sam joj rekla u redu i otišla da pozovem policiju. Kad sam se vratila ponovo, rekla mi je: e, sad je cena 200 evra. Policija ih je privela i uspeli smo da dobijemo natrag neke stvari", objašnjava Zorica, koja je dodala da je ćilim tog jutra kupila od nepoznatog čoveka za 2.000 dinara.

Zoričin komšija je na tezgi sa polovnim stvarima ugledao i svoj set kristalnih čaša, takođe, poklon. Bilo je tu servisa, ali i jedna knjiga sa potpisom iz Hilandara.

"To što smo juče našli, uspeli smo da povratimo, ali je toliko toga ko zna gde završilo", rekao je komšija.

Policija je rekla Zorici da ne može zbog njih da hapse celu Kalinić pijacu, ali im je obećala da će ih zvati svaki put kad ugleda neku svoju stvar na tezgi. Sa ćilimom u kesi vratila se Zorica u privremeni dom u Gostivarskoj ulici na Voždovcu koji im je dodeljen od Grada kada su u julu izgubili svoj:

"Kada su nam komšije javile da su lopovi odneli sve, a to nije moglo za jedan dan, to je trajalo, ušla sam čak i u moju sobu koja visi. Više nemam snage, izgubila sam sve i šta mi sad sve ovo znači, rizikovala sam da se uruši zgrada kako bih uzela još neku svoju uspomenu. Razbojnici su odneli i svilene tepihe tek vraćene sa hemijskog, tri bunde, ama, baš sve što su stigli", rekla je Zorica.

Neobezbeđeni ulaz u Vidovdanskoj 2a prethodnih dana iskoristili su razbojnici, koji su rizikujući da im se zgrada obruši pod nogama, odneli iz stanova šta god su pronašli. Vlasnici stanova po saznanju da su im stanovi obijeni, ispred vrata zatekli su pijuke, a unutra ispreturane stvari po podu i ormarima.

 "Trebalo je da zgrada bude srušena za dva meseca, ali ona je i dalje tu. Mi smo u privremenim stanovima, naši stanovi su i dalje neobezbeđeni, a niko nam ne daje niakve informacije", kažu stanari.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR