Glas Javnosti

ISTRAGA U TOKU: Stražar brutalno pretukao zatvorenika u BiH

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Stražar brutalno pretukao zatvorenika u BiH, slučaj prijavljen policiji.

Policiji MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prijavljeno je da je sinoć oko 22 sata jedan od stražara u Kazneno-popravnom zavodu Ustikolina brutalno pretukao zatvorenika koji služi kaznu u ovoj ustanovi zbog čega mu je ukazana lekarska pomoć.

Zatvorenik Eldin Herak, prema izvoru portala klix.ba, pretučen je dok je gledao televizijski program zajedno sa još dvojicom zatvorenika u dnevnoj sobi.


Čuvar ih je, navodno upozorio da stišaju muziku, a nakon što je Herak promenio kanal i utišao zvuk, zamolio ga je da ugasi televizor i počeo da ga udara.

"Čak i da je bilo šta pogrešio, a nije, postoje mere. Međutim, stražar je psovao i udarao Eldina, on je sav u modricama, bio je vezan lisicama za krevet i molio je za pomoć, a taj stražar nije hteo da mu pomogne, već ga je provocirao. Tek kad je došao komandir prebačen je u Urgentni centar gde mu je ukazana pomoć", ispričao je izvor portala.

Zatvoreniku je urađen CT i RTG, ima modrice po celom telu, oči su mu zatvorene i natečene, a slomljena mu je zubna proteza, tvrdi neimenovani izvor.

U međuvremenu je vraćen u KPZ Ustikolina gde izdržava kaznu.


"Nije mi dozvoljeno da slikam njegovo stanje, ali će svi dokazi biti dostupni. Nažalost iako su dvojica svedoka bili zajedno s njim, oni su zatvorenici i njima je čuvar pretio da moraju da napišu u izjavama šta im on kaže", tvrdi izvor klix.ba.

Ceo slučaj biće prijavljen nadležnim institucijama, ali i odgovornim licima u KPZ Sarajevo.


Glas javnosti/ T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR