Glas Javnosti

EVO ŠTA KAŽU SVEŽI REZULTATI: Ponovo obrađeno 247 biračkih mesta na izborima za predsednika Republike Srpske

Okruženje
Autor: Glas javnosti

U Glavnom centru za brojanje glasačkih listića za predsednika i potpredsednike Republike Srpske, na opštim izborima koji su u Bosni i Hercegovini održani 2. oktobra, do sada je ponovo obrađeno 247 biračkih mesta, izjavio je zamenik glavnog direktora Centra Adi Agić, preneo je javni servis Bosne i Hercegovine (BH RT).

U sarajevskoj Dvorani „Huan Antonio Samaran – Zetra“ pre dva dana je počelo ponovno brojanje po naredni Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (BiH).

„Trenutno u Glavnom centru za brojanje radimo brojanje glasačkih listića za funkciju predsednika i potpredsednike Republike Srpske. Radimo drugi dan. Prebrojali smo 247 biračkih mesta do prethodne smene“, rekao je Agić, piše N1.


Dodao je da se obavljaju „i ostale redovne aktivnosti, vezane za glasanje putem pošte“.

Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) objavila je danas da je u toku noći kontrolnim brojanjem na biračkom mestu Centar 2-8 u Banjaluci utvrđeno da je kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik dobio 157 glasova, a da je „na konačnom zapisniku pored imena Milorad Dodik upisano nula glasova“.

RTRS je objavila faksimil zapisnika sa tog biračkog mesta, na kome je bilo 354 važećih glasačkih listića, i navela da, nakon utvrđivanja da brojači nisu upisali 157 glasova Dodiku, „vreća sa tog mesta vraća se na ponovno brojanje“.

Na hitnoj sednici Centralne izborne komisije BiH 10. oktobra odlučeno je da se organizuje ponovno prebrojavanje glasačkih listića zbog „neregularnosti i matematičkih nelogičnosti“.


Tokom postizborne noći SNSD je proglasila pobedu Dodika kao svog kandidata za predsednika RS, a nešto pre toga pobedu Jelene Trivić iz Partije demokratskog progresa proglasila je opozicija.

Kako navodi BHRT, prema prvom brojanju Dodik je dobio 291.915 glasova, a Trivić iz Partije demokratskog progresa 262.969, što je razlika od oko 29.000 glasova.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR