Glas Javnosti

MATEMATIKA I STATISTIKA PO RIK-u: Od 327 birača, za SNS glasao 361!


Autor: Glas javnosti

Zvanični podacia koje je objavila Republička izborna komisija (RIK) vele da je za listu "Aleksandar Vučić - Za našu decu" glasalo je 361 birača od 327 osoba koje su evidentirane u zapisniku.

Kako?! Gde? U Severnoj Koreji?

Ma, ne, kod nas. U srcu Srbije - 21. juna. Na poslednjim izborima

Prema zvaničnom izveštaju na jednom biračkom mestu, RIK je objavio izveštaj u kojem piše da ima ukupno 745 birača, od kojih je 327 glasalo. Prema ovoj izveštaju lista broj 1 odnela je 361 glas, od ukupnih 327, dok se na drugom mestu nalazi lista Ivice Dačića SPS i Dragana Markovića Palme JC, koja je imala 82 glasa. Treće mesto je zauzeo dr Vojislav Šešelj sa 30 glasova.

- Nezabeleženo u istoriji izbora u Srbiji: Od 327 birača koji su glasali, za SNS je glasala 361 osoba. Neka se stide svi koji su potpisali ovo smeće od zapisnika - bio je jedan od komentara na društvenoj mreži Tviter.

"Ovo je krivično delo, zar ne", konstatuju građani dok svedoče, na žalost, još jednom od sumnjivim radnjama koje su zadesile ovogodišnje izbore.

 

U javnosti se u nedelji nakon izbora, a i na dan samih izbora, koji su se održali 21. juna, mogle videti brojne izborne nepravilnosti - od krađe glasova, preko jedne osobe koja je biračima na izbornom mestu govorila koji broj da zaokruže na listiću, do mnogih izveštaja RIK-a u kojima se jedna osoba potpisivala u ime preko 20 odbornika za različite opštine u Srbiji.

- Ovi izbori nisu pokradeni, već falsifikovani u potpunosti - bio je još jedan komentar.

U izveštaju RIK-a piše da je za listu Aleksandra Vučića glasalo 60,65 odsto od broja birača koji su glasali, odnosno 188 mandata.

(Izvor: Direktno)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR