Glas Javnosti

ZORAN VARAGIĆ: Po britanskim strateškim dokumentima Srbija je NEPRIJATELJ KOJI MORA DA SE UNIŠTI

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Nakon nestanka balkanskih pravoslavnih država krajem srednjeg veka, dolazi do uzdizanja Zapada. Od 17. veka Germani i protestanti preuzeli su dominaciju od Romana i katolika.

Među Germanima, kao lideri izdvojili su se Anglosaksonci – London je postao svetski centar finansija, trgovine, obaveštajne delatnosti… Ali, u periodu od 17. do 20. veka dolazi do uspona i pravoslavne Rusije. London je zamenio Rim/Vatikan na zapadu Evrope, a Moskva je zamenila Carigrad na istoku Evrope. Glavni konkurent Engleske, do 20. veka, bila je Rusija, koja je lukavo slomljena Velikim ratom i Boljševičkom revolucijom, a zatim je SSSR izmučen Drugim svetskim ratom i Hladnim ratom. Iako su Sjedinjene Američke Države veća država od Velike Britanije, London je ostao glavni centar moći Zapada, ono što je Rim bio vekovima pre toga. Svi putevi na Zapadu sad vode u London.

Od nastanka moderne srpske države, Englezi su bili neprijatelji srpskog naroda, ali nisu bili prepoznati kao neprijatelji od strane srpskog naroda, jer britanska imperija nikad nije ratovala protiv srpske vojske – sve do poslednje decenije 20. veka. Tokom 19. i 20. veka, Englezi su bili u savezu sa Turcima protiv Srbije i Rusije, u nemačkom narodu podsticali su rasizam i agresiju prema Slovenima i sa papistima su napravili savez za napad na Pravoslavlje. Englezi su želeli da kontrolišu središte Evrope ili Evroazije, prostor od Baltika do Balkana, svesni da jedino tako mogu da budu (ostanu) gospodari sveta. Na tom prostoru dominiraju Sloveni i Germani i rat između Germana i Slovena je najviša odgovarao Anglosaksoncima. Tokom oba svetska rata Englezi su bili (neiskreni) saveznici pravoslavnih Slovena, a pre i posle svetskih ratova neprijatelji. (Englezi su se postavili kao posrednici i između Grka i Turaka.)

Sa druge strane, od početka 19. pa do kraja 20. veka Srbi su idealistički, naivno gledali na Engleze, i u Engleskoj videli saveznika, ali i uzor demokratske države. To je počelo da se menja 1999. godine kad Engleska ili Velika Britanija prvi put u istoriji objavljuje rat Srbiji i napada Srbiju – u okviru agresije NATO alijanse. Englezi su 1999. godine zajedno sa Nemcima, Italijanima i Turcima (arhineprijateljima srpskog naroda), napali Srbiju i okupirali KiM (tokom bombardovanja, britanski specijalci pokušali su i da upadnu u Srbiju preko južne granice, i bili su eliminisani).


Međutim, ni bombardovanje nije bila kap koja je prelila čašu. Mislim da će ta kap biti sve ovo što se dešava Novaku Đokoviću u Australiji, koja je 100% pod kontrolom Velike Britanije, deo Komonvelta. Sad je i najnaivnijem pravoslavnom Srbinu jasno da Englezi nemaju dobre namere prema Srbima i da je Srbija za Englesku neprijatelj. Za Srbe će, od sada, Englezi biti isto što i Turci, ili Nemci, ili papisti („lukavi Latini“). Lukavi Englezi i jesu isto što „lukavi Latini“, samo je Srbima bilo potrebno 200 godina da to shvate. Englezi su lukavo koristili Turke, Nemce, Jevreje, zatim SAD, sad Australiju…

London je glavni centar antihrišćanske elite Zapada koja želi da uništi Pravoslavlje i tek onda slede Njujork i Vašington, Berlin, Rim i Pariz, i Tel Aviv (London je centar i jevrejske finansijske elite, glavno uporište Jevreja na Zapadu). London je privukao i ruske i kineske milijardere i arapske šeike… U današnjem svetu, sve je novac, a London je finansijski centar sveta. Da bi to i ostao, London koristi svoje glavne saveznike ili bivše kolonije (SAD, Australija, Kanada, Holandija, Danska, Izrael…) da napada glavne konkurente (Kina, Rusija) i ništa se u tim državama ne događa bez znanja Londona.

Englezi znaju da su pravoslavni Sloveni bolji i da ih u svemu mogu pobediti. Englezi se plaše konkurencije i više čak ni u sportu ne znaju šta je fer-plej. Dokaz je i ovo što se dogodilo Novaku Đokoviću u Australiji. Osim toga, Engleska je delom kolevka i danas je najjače uporište materijalizma, savremene ili zapadnjačke medicine, a koja, na primer, u potpunosti isključuje znanja i iskustva kineske ili ruske medicine. Australija u svemu prati Englesku, i ovaj skandal sa Novakom Đokovićem oko ulaska u Australiju je obračun vakcinacista sa slobodnim svetom. Dobili su žestok otpor normalnih ljudi. Simbol tog otpora na svetskom nivou postao je Novak Đoković – pravoslavni Srbin koji je u sportu engleske i evroatlantske elite postao najbolji i to ta elita ne može da podnese.

Dakle, sad kad i Srbi i Rusi znaju da je cilj Londona da kontroliše prostor od Baltika do Balkana, i da je Engleska neprijatelj pravoslavnih Slovena, baš me zanima koliko će još dugo da postoji britanska imperija – koliko dugo će još Englezi, uz pomoć tehnike „zavadi pa vladaj“, kontrolisati prostor od Baltičkog mora preko Karpata i Panonije do Balkana (i Male Azije, Crnog i Egejskog mora), središte Evrope ili Evroazije?
Na kraju, da istaknem da ne mislim da je engleski narod neprijatelj srpskog naroda i da bi trebalo mrzeti Engleze. Ovde pod Englezima podrazumevam englesku (ili britansku) vladajuću elitu (finansijsku oligarhiju, aristokratiju) koja ne brine o interesima svog naroda, nego o svojim interesima, i koja je glavni stub multinacionalnih korporacija na Zapadu. Vladajuća elita Zapada je nadnacionalna, transhumanistička i želi da obriše sve granice, ali se Englezi uvek izdvajaju i najviše štite svoje interese, interese svoje elite. Zato Englesku (ili Veliku Britaniju), koja u svojim strateškim planovima Srbiju tretira kao neprijatelja koji se mora uništiti, Srbija ne može smatrati prijateljskom državom, još manje bilo kakvim saveznikom (protiv bilo koga).

U politici nema ljubavi, samo interes. Interes Engleske je da se uništi Srbija. Srbija nema drugi izbor, osim da uništi britansku imperiju. Naravno, to Srbija ne može sama, ali u savezu sa ostalim pravoslavnim i slovenskim narodima – može. Kad su Srbi, Grci i Bugari stvorili savez izbacili su Turke sa Balkana, Rusi i Srbi bili su saveznici u oba svetska rata i izbacili su Nemce… Sad je vreme da se i lukavi Englezi izbace iz ovog dela Evrope. Mozak svih operacija, vezanih za tzv. meku moć u državama koje se pretvaraju u kolonije (a ljudi u robove), nalazi se u Londonu. Pravoslavna Crkva preživela je udare jeretika i sa Istoka i sa Zapada, verujem da će nadživeti i britansku imperiju. Jednu od glavnih uloga u opstanku Pravoslavne Crkve i rušenju britanske imperije imaju Srbi – poznati po tome što su na prvoj liniji odbrane Pravoslavlja, kao rušitelji imperija.

Zoran Varagić, Stanje stvari/Nauka i tehnika

BONUS VIDEO: Ispovest Majkla Babića iz grotla Melburna

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR