Glas Javnosti

ZLATKO SOBOT: Mile je bio samo rudar, kad ga je zatrpao ugalj u džepu od pantalona imao 200 dinara

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Zlatko Sobot podelio je tragičnu priču o poginulom rudaru Miletu Škoriću (52) koji je nastradao 2019. godine u rudniku Rembas u Resavici, kada se na njega obrušila ogromna količina zemlje.

Miletove kolege su cele noći uklanjale zemlju u pokušaju da ga izvuku, ali nesrećnom rudaru nije bilo spasa.

 Nažalost, Miletu nije bilo spasa... Svi su ga mnogo voleli jer je bio vredan, pošten i pravi drug. Mileta sam sreo kobnog dana baš pre nego što je pošao u jamu. Pokazivao mi je kako je sredio voćnjak na svom imanju. Kada sam čuo šta se dogodilo, dugo sam plakao.


 “Na dan kada je poginuo bio je potpuno drugačiji. Nije bio pričljiv. Dugo je s terase gledao voćnjak. Onda je s terase mene dugo posmatrao. Ušao je i preko stola me je povukao i poljubio. Onda mi je prišao, stegao me i dugo me je držao. Kao da je hteo da mi kaže da me gleda poslednji put. I da je nešto predosećao" isprekidano je kroz plač ispričala supruga Danijela i dodala da je to bio prvi put da ga nije ispratila na posao, jer ju je uhvatio san pošto je dve noći loše spavala zbog bolova.

 Mile je iza sebe ostavio devetoro braće i sestara, a majka Danica živi u Vojvodini. Učestvovao je u poslednjem ratu i borbama a bio je i ranjen. Po zanimanju je bio šumar, ali kako nije mogao da nađe posao u struci, zaposlio se u rudniku uglja “Resavici".

 Moj Mile je kad ga je zatrpao ugalj u džepu od pantalona imao 200 dinara. Njegova dnevnica je bila 2.000 dinara. A svaki dan kad ode na posao, on nije znao da li će se sa njega i vratiti - ispricala je supruga Dana. MILE JE BIO SAMO RUDAR, TRUDIO SE DA ISKOPA ŠTO VIŠE UGLJA, DA OPRAVDA 2.000 DINARA KOJE JE DOBIJAO SVAKI DAN???

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR