Glas Javnosti

VUČIĆ: Nećemo uvoditi sankcije Rusiji uprkos pritiscima

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za agenciju TASS da namerava da zadrži nezavisnu politiku o neuvođenju antiruskih sankcija, uprkos kolosalnom pritisku Zapada.

Mi se ne busamo u grudi ili slično, ali kao što vidite moj odgovor će biti i dalje da ćemo se truditi da branimo svoju poziciju što je duže moguće. To smo uspeli dve godine. Da li ćemo to nastaviti da radimo - ne znam, ali se nadam - istakao je Vučić u intervjuu generalnom direktoru TASS Andreju Kondrašovu.

On je naveo da je, kada je počeo sukob u Ukrajini, rekao da ne zna kako će se događaji razvijati i da je na državnom nivou doneta odluka da Srbija osudi sukob, kao i svi drugi, ali da je stav Srbije da ne uvodi sankcije Rusiji.

- To sam tada rekao jer iz sopstvenog iskustva znamo kakav je osećaj kada vam se uvedu sankcije. Imamo prijateljski narod i bilo bi nepravedno tako postupati prema ruskom narodu - dodao je Vučić.

- Ali rekao sam Srbima da to ne mogu da garantujem jer nisam znao kakav će biti taj pritisak u budućnosti. Nisam hteo da izigravam heroja jedan, dva ili tri dana, a onda da promenim odluku. Ali ono što ja kažem je "Ne znam", a kada ja kažem da ne znam, moja reč je vrednija od bilo čijeg čvrstog obećanja - istakao je Vučić.


Glas javnosti/TASS

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR