Glas Javnosti

VUČIĆ NASTAVLJA DA OBMANJUJE JAVNOST OKO „RIO TINTA“ – dr Duško Kuzović

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Cilj je da se kod građana izazove potpuna otupelost na opasnosti koje im ugrožavaju život i egzistenciju i da građani prestanu da se bore za sebe, piše dr Duško Kuzović.

Na godišnjoj konferenciji održanoj 31.12.2021. godine Aleksandar Vučić je dao krajnje neprimerenu izjavu za predsednika suverene države:

“U svemu tome nema ničeg fer. Ali hajde da sutra izbacim Rio Tinto. Hoćete li vi da obezbedite milijardu evra koliko bi trebalo da platimo zbog onoga što su oni potpisivali? Ili je bolje da se pronađe bolji način za rešavanje problema.”

Aleksandre Vučiću, samo dve nedelje pre davanja pomenute izjave (16.12.2021.), vaša potpredsednica SNS i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je izjavila:

“Memorandum koji se pominjao nije obavezujući. Ne postoji nijedan obavezujući akt koji bi rekao ‘ako dođe do toga da se ne radi nešto, Srbija će platiti taj iznos’. Toga nema“.

Stoga, Vaša izjava je znak ili da ne poznajete problematiku (što vas ne opravdava) ili da pokušavate serijom kontradiktornih izjava (koje dajete u saradnji sa saradnicima na projektu „Rio Tinto“ u Vladi Srbije) da iznurite i sludite građane Srbije. Cilj vašeg udruženog poduhvata je da kod građana izazovete potpunu otupelost na opasnosti koje im ugrožavaju život i egzistenciju i da građani, prestanu da se bore za sebe. To Vam ne smemo dozvoliti!

Dalje, u istoj izjavi sa istom namerom, pominjete nekakav Moratorijum na litijum:

“Važno je da postoji moratorijum, nema nikakvih daljih aktivnosti „Rio Tinta“. Šta će biti dalje, videćemo”.

Aleksandre Vučiću, nigde u Srbiji ne postoji usvojen Moratorijum za litijum! Moratorijum traže građani Srbije, ali vaši politički vojnici u skupštinama lokalnih samouprava (Kosjerić, Požega, Gornji Milanovac, Rekovac, itd…) ga sprečavaju jer slede vaše komande. Jasno je šta radite od kada ste zaposeli vlast u Srbiji: javno ste izgovorili laž računajući da će se neko “upecati” i ostati na vašoj poraženoj strani ili najmanje ostati pasivan. Ponovo pokušavate da ljude koji vam veruju, prevarite i slažete! Međutim, vaša laž radi protiv vas. Sve manje ljudi uspevate da prevarama i lažima držite uz svoj plan uvođenja „Rio Tinta“ u Srbiju i rudarenja kao budućnosti građana Srbije. Imate toliko „veliku“ podršku na izborima da ste prinuđeni da mesecima pre izbora „radite“, na svima poznat način, na tome da osvojite koliko prikazujete da osvajate!

Podsećamo građane da je izjava Vučića da se u maju 2022. povući iz politike:

“U maju ću obrazložiti zašto se povlačim, jer ne želim da ugrozim budućnost Srbije i pobedu stranke onim što ću izgovoriti pre toga”

To je ko zna koja po redu najava o povlačenju. To su prazne priče, koje služe da građane prevare i izazovu sažaljenje prema njemu i njegovim saradnicima na narednim izborima. Nema oprosta, nema više vremena!

Najbrutalniji i najstrašniji psihološki rat protiv građana Srbije se vodi kroz laži i obmane predsednika države i ministara u vladi koje su učinili milionerima – ti isti građani!

Stoga Vučiću, nemate više ni vreme ni poverenje naroda, partija između vas i naroda je završena, jer ste neprestano varali! Odlazite sa položaja kao predsednik koji je najviše u istoriji lagao svoj narod, a još više svoje članove i simpatizere koji su ga podržavali!

Dr Duško Kuzović

(Mišljenja i stavovi u kategoriji „LIČNI STAV“ nisu nužno stavovi redakcije GLAS JAVNOSTI)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR