Glas Javnosti

ĆUTANJE, IZBEGAVANJE PROBLEMA I NEGATIVNA SELEKCIJA U SANU – DR DUŠKO KUZOVIĆ

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Akademici, preuzmite svoju ulogu u društvu onako kako država i građani od vas to očekuju. U protivnom, budite časni i ustupite mesto onima koji hoće, znaju i smeju – poručuje dr Duško Kuzović.

Uvaženi akademici,

Dok u Srbiji jedva da se može naći kamen na kamenu, Srpska akademija nauka i umetnosti ili ćuti ili se oglašava bez ikakvog rezultata u društvenom životu.

Ko prvi treba da upozori društvo na napad, da predloži rešenje, da preuzme rizik odluke, da povede u budućnost? Seljak na njivi, radnik u fabrici, učitelj, lekar, ili vi, uvaženi akademici!?

Ovo nije pritisak oko kadrovskih rešenja. Vaš rad je vaša odgovornost i vaš obraz!

Govorim ovo, jer srpsko društvo treba Akademiju nauka i umetnosti, ali pravu i funkcionalnu! Ćutanje, izbegavanje problema i negativna selekcija doveli su do katastrofe u svim oblastima života Srbije.

  Smatram da je hitno i neophodno:

  1. A) da se Akademija odmah aktivno uključi u sve oblasti života u Srbiji;
  2. B) da težište aktivnosti prebaci sa unutrašnjih sukoba i nadgornjavanja na rad i delovanje u društvu;
  3. V) tražimo ostvariva rešenja: jasna, praktična, izvodljiva, vojnički direktna (a ne teoriju);
  4. G) da sprovodite interese srpskog naroda i države, a ne da budete advokati zapada, istoka, severa ili juga;
  5. D) da vaši skupovi i publikacije se posvete gorućim problemima društva i da ponude ostvariva rešenja;
  6. Đ) da uzmete u aktivnu (a ne samo verbalnu) zaštitu građane i prirodu Srbije. Tu posebno naglašavam delovanje stranih preduzeća koja kidišu na ljudsku i prirodnu imovinu, zbog toga rušeći poslednji kamen suvereniteta države koju generacije grade već vekovima.

   Žao mi je što moram da vas opomenem da veliki deo sredstava kojim se finansira rad SANU dolazi od novca prikupljenog od strane izvršitelja i sudova: porodicama prodaju krov nad glavom, trpezu, tanjir i jastuk! Od tako krvavo ubranog novca kako ste uzvratili seljaku, radniku, đaku, lekaru, učitelju, vojniku, ratniku invalidu? Da li ste im poboljšali život? Učinili ih zdravijim i bogatijim? Uz dužno poštovanje, rezultat u praksi se - ne vidi!

   Uvaženi akademici,

   Građani finansiraju vaš rad, i građani su osnivači Akademije, a ne političari. Građani Srbije zahtevaju pomoć od vas, SADA I ODMAH, jer VREMENA VIŠE NEMA!

   Stoga, preuzmite svoju ulogu u društvu onako kako država i građani od vas to očekuju. U protivnom, budite časni i ustupite mesto onima koji hoće, znaju i smeju.

   Vremena više nema, vandali nam ruše kuću!

   Dr Duško Kuzović

   BONUS VIDEO


   SKINI APLIKACIJU

   glas javnosti android
   glas javnosti IOS
   

   POVEZANE VESTI


   

   KOMENTAR   
   od jela je u 21.03.2023 10:35:09 h
        0 
   pitanje: jel ovo profesora Kuzovica boli novac koji treba da da za izdržavanje svoga deteta koje ne plaća....pa aj udari po akademica jer nije mogao ući medju njih koliko god se svim silama pokusavao uglaviti......