Glas Javnosti

Slučaj Rio Tinto: “SAMO ZLOČINCI DOVODE I GURAJU OVAKVE PROJEKTE PROTIV VOLJE NARODA!”

Društvo
Autor: Glas javnosti

Rio Tinto misli da polaže monopol na činjenice, ali ne postoji niti jedna jedina činjenica koja ovoj kompaniji služi na korist, a svaka činjenica govori da rudnika ne sme biti, poručuju iz udruženja “Zaštitimo Jadar i Rađevinu”.

Oko 12.000 ljudi okupilo se 4. februara 1888. u miran protest u regiji Huelva u južnoj Španiji zbog loših uslova rada u rudniku bakra i ekoloških problema koje je rudnik izazvao, što je imalo negativne posledice na poljoprivredu, kao npr. kisele kiše, navedeno je u saopštenju udruženja koje prenosimo u celosti:

“Rudnik bakra bio je u vlasništvu kompanije Rio Tinto koja ga je kupila 1873, godina koja označava početak nesreće za mnoge narode, uključujući i nas, Srbe.

Ono što je počelo kao miran protest završilo se kao najveći masakr civila u istoriji Evrope u periodu mira. Španska vojska je otvorila vatru na mirne proteste, što je dovelo do smrti više od 200 ljudi. Niko nije snosio odgovornost, a 1888. godina je ostala upamćena kao godina streljanja.  

Rio Tinto misli da polaže monopol na činjenice, ali neće biti da je baš tako. Zapravo, ne postoji niti jedna jedina činjenica koja ovoj kompaniji služi na korist, a svaka činjenica govori da rudnika ne sme biti.

Rio Tinto je 1888. u Španiji zaista obojio u crveno. Uskoro će se navršiti 136 godina od tog događaja, godišnjica koju treba „čestitati“ kompaniji i svim njihovim zaposlenima, Vučiću, Brnabić, Đedović Handanović, Vladici Cvetkoviću, Vidoju Petroviću, svim zagovornicima rudnika, lažnim borcima i NVO koje sve vreme sarađuju sa neprijateljem „ispod žita“ i medijima koji se ponašaju kao Radio Beograd onomad pod nemačkom okupacijom.

Samo zločinac dovodi ovakvu kompaniju svom narodu i o tome ćuti, samo zločinci guraju ovakve projekte protiv volje naroda i samo niski oblici života ćute na sve to godinama, računajući koliko će od toga da zarade izgovarajući se neznanjem.  Pokvarenost na izuzetno visokom nivou, prema navedenim kategorijama nula milosti. Kažnjavati ih istinom u svakoj prilici.

A vi koji ne sarađujete sa takvima jer ste tako izabrali, srećan svaki dan borbe i čestitosti“ – poručuju iz udruženja „Zaštitimo Jadar i Rađevinu“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR