Glas Javnosti

PREDSEDNIK SRBIJE: Što se mene tiče, litijum možemo ujutru da kopamo!

Politika
Autor: Glas javnosti

Nema rokova za otvaranje rudnika iz inostranstva, kaže presednik

 Litijum je naše blago, o njemu sam isto govorio, što se mene tiče, može ujutru da se kopa – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja novinarima na forumu o Otvorenom Balkanu u Skoplju.


Predsednik Republike kaže da što se tiče otvaranja rudnika litijuma niko iz inostranstva ne postavlja nikakve rokove.

– Ne brinem se za napade, o litijumu sam uvek govorio isto, govorim i danas To je naše blago, belo zlato. Prethodna vlada nije mogla da izdrži pritisak. Kakvih godinu dana? Ako bi mene slušali, gube godinu dana, što se mene tiče, sutra ujutru bismo počeli, ali uz najvišu zaštitu životne sredine. Nemci bi mogli da nam daju primere kako se to radi. A da li će biti ili neće, nažalost ne zavisi od mene – rekao je Vučić na pitanje novinara da su stranci postavili rok od godinu dana za kopanje rudnika litijuma.


Jutros se povodom rudnika litijuma oglasila i kompanija „Rio Tinto“, koja je dobila istražna prava u Srbiji i počela da kupuje zemljište u Jadru. Iz kompanije negiraju da će se iz oblasti Jadra morati da iseli 100.000 ljudi, kao što to tvrde ekološki aktivisti procenjujući posledice otvaranja rudnika po životnu sredinu.

Vučić je u Skoplju govorio i da slobodno tržište rada, koje će se uspostaviti između Srbije, Severne Makedonije i Albanije od 1, marta, doprineti boljem poslovnom ambijentu i prevazilaženju problema sa radnom snagom.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR