Glas Javnosti

PROTEST RODITELJA ĐAKA OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR ZBOG ODLUKE VLADE: Ukoliko u sledećih 48 sati ne dobiju odgovore na zahteve – radikalizovaće proteste

Društvo
Autor: Glas javnosti

Protest dela roditelja učenika OŠ Vladislav Ribnikar, nezadovoljnih odlukom Radne grupe Vlade Srbije za uspostavljanje Memorijalnog centra da se zatvori deo škole, održan je ispred škole.

Roditelji su nezadovoljni odlukom Vlade da se zatvori deo škole i tvrde da  je nelegalna jer se ne poziva ni na jedan pravni osnov osim na pravo Vlade da donosi odluke, druga stvar, a najproblematičnije im je oduzimanje parcele od škole koja zauzima 60 odsto škole.

Tim oduzimanjem, kako kažu, deca nemaju pristup fudbalskom terenu, fiskulturnoj sali niti protivpožarnom izlazu čime im je uskraćuje pravo na adekvatno školovanje.

Ono što ih je najviše pogodilo je formiranje Radne grupe u dogovoru samo sa porodicama ubijene dece a da nije konsultovan nijedan organ škole.


Ukoliko im Vlada ne odgovori na zahteve u roku 48h najavili su radikalizaciju protesta, od bojkota nastave do blokade saobraćaja.

Danas, kao i svake srede, roditelji ubijene dece u masakru 3. maja okupili su se ispred škole „Vladislav Ribnikar“.  

Za razliku od roditelja koji su sinoć protesovali  za porodice ubijene dece odluka Vlade o formiranju Radne grupe bila je, kako su rekli, mir za njihove duše i glavu posle deset meseci.

Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR