Glas Javnosti

“NISI ŽALILA SRBE KOJI SU MORALI DA NAPUSTE SVOJU ZEMLJU, A ŽALIŠ RIO TINTO” – poruka Ani Brnabić iz Jadra i Rađevine

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ana Brnabić žali “Rio Tinto” koji je na sopstvenu odgovornost kupio nešto manje od 200 hektara zemlje, znajući da ostali neće prodati i koju mu niko nije ni dirao, saopštavaju iz udruženja “Zaštitimo Jadar i Rađevinu”.

Citiraju izjavu Ane Brnabić iz januara 2022. godine: “Naš posao je da slušamo naš narod i zaštitimo njegov interes”, kao i njenu izjavu iz januara ove godine: “Rio Tinto nije otišao iz Srbije, jer poseduje značajnu količinu zemlje”.

– Je li, Ana, koliko je Srba moralo da napusti svoju zemlju i ode? Koliko je Srba ostavilo svoja pradedovska imanja širom srpskih zemalja? Nisi ih žalila i govorila da ne mogu da odu iz Srbije, jer ovde imaju zemlju. Koju izjavu od ove dve si slagala? Ne mogu obe biti istinite. Prošli put je pao samo Rio Tinto, a sad nam se čini da će još nekog povući sa sobom – navodi se u saopštenju i dodaje:  

“Kako je dobro što se usred frontalnog napada na sve što se može napasti, od Kosova i Metohije do Jadra i Rađevine, čelnik Srpske pravoslavne crkve, umesto da primi Srbe sa Kosova i Metohije, sastaje sa tzv. gradonačelnikom Peći, a episkop šabački Jerotej zatvara crkve tamo gde su sada najpotrebnije, misleći da će tako da rasturi jake male zajednice, šikanira sveštenike, omiljene narodu sklanja kad su nam preko potrebni, usred napada Rio Tinta i SNS, a neke druge nemile postavlja, badnjak bi da iseli iz crkve itd.

Ko god Vas savetuje, nadamo se da će vam reći da taj pritisak pojačate. Da lanci pre puknu.

A mi pamtimo. Prošlo je vreme jeftinog sećanja u Srba. Pamtimo i čekamo da uđete u krivinu” – poručuju iz udruženja “Zaštitimo Jadar i Rađevinu”.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR