Glas Javnosti

SRAM TE BILO SRBIJO: Časni policajci profesionalci stradaju vršeći svoju dužnost, a Uprava Policije ne poštuje odluke Suda

Lični stav
Autor: Glas javnosti

O stanju u MUP-u žandarm Zlatko Gigić : Sam uzrok i problematika je duboko ukorenjena u organizaciji i sistematizaciji poslednjih 30 godina, OBESMIŠLJENA.

Organizacija dupla nula. Kadar politički podoban, a profesionalno nepismen sa koeficijentom inteligencije manjim od broja cipela! Organizatori svih zakulisnih radnji u MUP-u su ujedno gospodari života i smrti policijskih službenika. Selektivno poštujući i primenjujući prvo Ustav, zakone i zakonike po ličnom nahođenju, uverenju i nikada, za svoje umišljajem, nepopravljive pogreške ne snose makar minornu odgovornost!

Sistematizacija: Karijerno napredovanje, izmišljeno kako bi se napravio još veći jaz između odnosa neposrednog izvršioca i starešine kao organizatora poslova (isti u većini slučajeva sa sumnjivim stečenim visokim obrazovanjem, iz problematičnih porodica i niskim stepenom tolerancije (komplesaši, sujetni i narcisoidni poltroni)). Na visokim rukovodećim mestima, na veliku žalost srpskog naroda, postoje generali koji su dezertirali u zoni bezbednosti, saradnici narko klanova. Pukovnici policije i majori kao turbo policajci (bez policijskig kursa, nezamislivo u ozbiljnom sistemu). Starešine ogrezle u lokalnim kriminalnim radnjama...

Sindikalno delovanje se svelo na sticanje lične koristi nosioca sindikalnog delovanja, i na sitne privilegije prema članstvu.

Pod ovakvim trenutnim stanjem koje je neodrživo, sa tendencijom pogoršanja, samo će direktni izvršioci na terenu osećati uzročno posledično vezu zakonitog postupanja i pritisak da li su u nečemu pogrešili i da li će biti sankcionisani, a sve opet prema procenama starešina. 

Strašna je činjenica da mnogi vlasnici ugostiteljskih objekata imaju probleme ukoliko su njihovi gosti časni i pošteni policajci. Stoga su mnogi prinuđeni da zamole te svetle tačke u srpskoj Policiji da ne budu njihovi gosti, što je još jedan pokazatelj koliko je stanje loše. Postavlja se pitanje ko je toliko moćan i korumpiran da može kontrolisati ljude na ovaj način?


U ovakvim uslovima je teško ispravno postupati, a oni empatični i mentalno labilniji, opterećeni slabijim materijalnim statusom i porodičnim problemima brže pucaju. A mobinga je mnogo i već je godinama prisutan, što fizički što psihički. 
Svaka čast svakom policijskom službeniku koji ima čvrst karakter, čast i dostojanstvo! Kapa do poda svakom policajcu koji opstaje u ovakvim okolnostima i nezapamćenim uslovima rada u MUP-u od kako je Srbije. 

Pišem kao bivši policijski službenik i neko ko je četvrtu generaciju u policiji. Takođe sam neko koga je parekselans kriminalac i švercer naoružanja, američki saradnik i bivši ministar Nebojša Stefanović, alijas ,,slina" proglasio nedostojnim za obavljanje policijskih poslova! 
A danas je slina pun MUP! 

Čast izuzecima i duboko izvinjenje pravim i časnim policajcima!!!

VI MORATE IZDRŽATI I NEKAD NEŠTO PROMENITI NA BOLJE!  VRATITI STARI SJAJ I POVERENJE GRAĐANA U POLICIJSKOG SLUŽBENIKA, MA KOJU DELATNOST OBAVLJAO."


AUTOR: Zlatko Gigić

Zlatko Gigić, dva puta ranjavani ratni veteran, dobitnik ordena za  zasluge u odbrani i bezbednosti i više priznanja i nagrada za zasluge u policijskom radu, koji je dobio otkaz kao nedostojan za dalje vršenje dužnosti samo zato što je stao na put  bahatom bratu predsednika države i bratu ministra finansija koji su sa svojim protivzakonitim vojnim obezbeđenjem hteli na silu da prođu tamo gde je bilo zabranjeno od strane policije.

Mišljenja i stavovi u Kategoriji "Lični stav" nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti"

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Realnost u 15.01.2024 23:01:28 h
     0 
MUP Srbije je takav kakav je još iz vremena Jugoslavije, ovo je jedina zemlja u kojoj se oblači ova uniforma da bi se zaradilo! Tu počinju i završavaju svi komentari!!! Kako to rešiti, nikako! Toliko!!!