Glas Javnosti

SAMO PUTIN SPASAVA PLANETU

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Putin mora da upotrebi atomsku bombu

Protiv SSSR-a se borila cela Evropa - Italija, Rumunija, Finska, Mađarska, Slovačka, Hrvatska, Španija, Holandija, Francuska, Belgija, Danska, Norveška, Švedska, Poljska,
Luksemburg, Velika Britanija, Češka, Austrija, Bugarska...

Protiv SSSR-a rat nije vodilo 70 miliona Nemaca, već 350 miliona EVROPEJACA

Protiv Carske Rusije se borio Napoleon i sve evropske države i državice – Nemačka, Prusija, Austrija, Italija, Poljska...700 000 vojnika !

Protiv Putina se bori Ukraina i pounijaćena Evropa, plus Engleska i Amerika- 700 miliona!

Prognoza : Ako se Američki kauboji i pounijaćeni Vatikanci ne dozovu pameti, desiće im se – Putin!


Šta znači prognoza – Putin? Kuku i lele! Neće moći da le-le-ću na Kanskom festivalu. Prošlo je vreme hoštapleraja. Gotovo je sa pljačkama i otimačinama. Gotovo
je sa kolonijama. Ako je atomski rat jedina opcija da se Amerikanci i Jevropejci dovedu u "Lazu", e , pa neka im bude. Čemu svet bez slobodne Rusije i Srbije?

Kao uvod u šokantnu budućnost nek nam posluži datum 22.6.1941. godine. Tog nesrećnog juna je her Hitler krenuo na Jaltu da se malo kupa sa svojom starletom Evom Braun. Krenuo sa milion vojnika i isto toliko tenkova, aviona, kamiona i armijom američkih, engleskih i francuskih bankara... Tako je počeo, dao primer razjedinjenoj Evropi i čas posla napravio ujedinjenu Evropu...

Jel` bilo baš tako ?
Jeste draga publiko, baš tako je bilo.

Nacistička vojska se borila protiv Crvene armije i protiv sovjetskog naroda – „rat do istrebljenja“. Po nemačkim željama trebalo je da se protera ili uništi 30 miliona sovjetskih
ljudi, kako bi se napravio prostor za 10 miliona Arijevaca. Prvi klasični rat je izgubio Vermaht, a drugi - „rat do uništenja“ doneo je smrt milionima sovjetskog naroda.

Hajde da pogledamo sa kime se zapravo borio sovjetski narod?!

Danas sve češće slušamo kako je Hitler poterao zarobljene evropske zemlje u rat sa Sovjetskim Savezom, ali su oni, jadni ljudi, krenuli na ovo klanje, glasno psujući nacizam. Ništa od toga nije tačno. Evropljani su krenuli u rat protiv SSSR-a veselo, sa pesmama i bez ikakve prinude.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Italijani beže iz Staljingrada

Čuje se lavež mrzitelja koji pokušavaju da ubede ceo svet u beznačajan doprinos Sovjetskog Saveza pobedi nad fašizmom. Skrivajući činjenicu da je praktično cela Evropa doprinosila pobedi nacističke Nemačke, a ne njenom porazu. Evropske zemlje koje su okupirali nemački nacisti rado se predstavljaju kao žrtve.

Istina o Velikom otadžbinskom ratu sve više isparava iz sećanja potomaka. Nacistička Nemačka je 22. juna 1941. napala SSSR. Mnogi zaboravljaju da su zajedno sa
nacističkim trupama u SSSR ušli i predstavnici drugih evropskih zemalja. To nisu bili kuvari i konjušari, kako nam sada neki od „istoričara” dokazuju , već posebno obučene oružane jedinice. Ko zna koliko bi rat bio kraći da nije bilo podrške evropskih zemalja.

– Turska i Bugarska nisu zvanično ratovale sa Sovjetskim Savezom, ali su kao saveznici Nemačke posolili deo nemačkih snaga u Evropi za rat u SSSR-u.
– Belgija, Francuska, Holandija, Slovačka, Poljska, Češka, Danska, Norveška, Grčka, Jugoslavija, ove okupirane države davale su Trećem Rajhu sirovine, robu, proizvodne pogone, oružje i vojnike.
- DVA MILIONA građana evropskih država služilo je u nemačkoj vojsci. Od njih je tokom rata formirano 59 divizija, 23 brigade, pukovi , legije i zasebni bataljoni.

Započnimo spisak Hitlerovih kolaboratora sa italijanskim fašistima.

ITALIJA

Brojna, ali nedovoljno borbena vojska nemačkih saveznika bila je italijanska. Među prvima je Musolini u julu 1941. poslao italijanske trupe u rat u SSSR, gde su sramno završile svoj put na zidinama Voronježa. Italijanski mornari su se borili na Crnom moru, Baltiku i Ladogi, kao i dve vazdušne grupe i četiri eskadrile italijanskih aviona.

Kao rezultat Staljingradske kontraofanzive, zarobljeno je 68.000 Italijana. Poginulo je 21.000 vojnika, 45.000 je uspelo da se povuče, 48.957 je poslato u logore za ratne zarobljenike a iz zarobljeništva se u Italiju vratilo - 21.274 ljudi.

RUMUNIJA

Rumunija je protiv SSSR-a pripremila 3. armiju (dva korpusa) i 4. armiju (3 pešadijska korpusa), koje su brojale 220 hiljada ljudi. Pored toga, u Sovjetskom Savezu su delovale rumunske SS trupe
– 7. SS dobrovoljačka pešadijska divizija „Princ Eugen“, 103. SS pancerski puk i SS dobrovoljački pešadijski puk.

Rumunija je takođe koristila svoje vazduhoplovstvo u ratu protiv SSSR-a: dve grupe bombardera, i grupu izviđačkih aviona. Ukupno je Rumunija u ratu protiv SSSR-a koristila 18 divizija sa 358 hiljada ljudi, 3.255 topova, 250 tenkova i 423 aviona.

Posle Staljingradske bitke u februaru 1943. rumunska armija je potpuno poražena. Ukupno je oko 200 hiljada Rumuna poginulo u ratu protiv Sovjetskog Saveza, a 188 hiljada je zarobljeno.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Franscuski legion pod Moskvom

Rumunski Kralj Mihailo Prvi je avgusta 1944. shvatio da je sve izgubljeno i prebegao na sovjetsku stranu i postao borac protiv fašizma! Uhapsio je generala Antoneskua i druge pronemačke generale i krenuo u rat protiv Nemačke.Kralj kao paradajz : prvo zeleno- posle crveno. U borbama za oslobođenje Rumunije od nacista poginulo je više od 69.000 vojnika i oficira Crvene armije.

FINSKA

Dana 22. juna 1941. nemačka avijacija je bombardovala sovjetsku teritoriju sa finskih aerodroma. Protiv SSSR-a delovale su i nemačke pomorske snage iz luka Finske.
Finske trupe su brojale oko 150 hiljada ljudi, i do kraja 1941. godine zauzele veći deo Karelijskog poluostrva i blokirale Lenjingrad sa severa i zapada. Uključeno je i finsko vazduhoplovstvo – 206 borbenih aviona – 159 lovaca, 22 bombardera i 25 izviđačkih aviona i 307 hidroaviona.

Do 1944. godine finska vojska je imala 16 pešadijskih divizija koje su brojale 560 hiljada ljudi. U ratu protiv Sovjetskog Saveza poginulo je ili nestalo 59 hiljada Finaca, a 2.400 je zarobljeno i poslato u Sibir u sovjetske logore na cepanje drva.

BUGARSKA

Malo istorije.
Ulaskom u savez Austrougarskog, Nemačkog i Otomanskog carstva u Prvom svetskom ratu, „ ruska braća“ su prvi put izdala Rusiju. Promenila se samo jedna generacija, a sinovi braće po oružju, koji su se rame uz rame sa braćom Rusima borili za slobodu Bugarske od turskog jarma, pohrlili su u borbu protiv braće svojih očeva sa vekovnim neprijateljima sopstvenih očeva. Zapanjujuće!

Samo četiri godine pre toga, Bugarska se borila sa Otomanskim carstvom i opet joj je Rusija pomogla. Tokom Drugog svetskog rata, „braća“ su ponovo izdala Ruse prebegnuvši kod svojih najgorih neprijatelja.

Kako je bilo
Nakon Hitlerovog napada na SSSR, bugarski car Boris je izbegavao da pošalje svoju vojsku na Istočni front, ali su vojne operacije protiv partizana Grčke i Jugoslavije, oslobodile nemačke snage za rat na Istočnom frontu. Tako su Bugari dali mogućnost da najmanje 10 divizija evropskog tima gazde Hitlera počine zločine u SSSR-u.

Mnogi smatraju da je najbrutalniji nacistički režim bio na teritoriji Sovjetskog Saveza, ali zverstva bugarskih vojnika u Makedoniji, Srbiji i Grčkoj nisu ni na koji način bila
inferiornija od nacista u Belorusiji, Ukrajini i Rusiji.

Napomena: za šefa bugarske administracije u Grčkoj Stefana Klečkova narodna presuda je bila brza, ali stroga. Bio je zakopan do grla u zemlju. Tri dana su ga gledale gomile Grka kako umire, čuvajući potpunu tišinu da ništa ne spreči vrane da mu kljucaju oči. Umiveno govoreći, preminuo je prirodnom smrću 13. februara 1945. godine.

ČEHOSLOVAČKA

Česi u službi Hitlera. Zašto Česi nisu pružili otpor?

Saveznici Čehoslovačke – Velika Britanija i Francuska – učinili su sve da više hiljada jake i dobro naoružane češke vojske spreče da ispali jedan - jedini hitac na osvajače. Kako su to uradili... Pretnjom i diplomatijom, da ne ljute Adolfa.


Godine 1938. Čehoslovačka je bila u stanju da se suprotstavi sa 350 modernih tenkova koji su mogli da probiju svaki nemački tenk. Nemci su mogli da odgovore samo sa 135 tenkova koji su mogli da pogode češke.

Adolf Hitler je 14. marta 1939. dao ponudu predsedniku Čehoslovačke Emilu Hači, koju nije mogao da odbije, usled čega su Boemija i Moravska postale nemački protektorat. Sledećeg dana nemačke trupe su ušle u Češku, . Nemačka je dobila ceo arsenal čehoslovačke vojske, kojim je naknadno naoružala 9 svojih divizija. Nemci su dobili kolosalne proizvodne kapacitete teške industrije, zbog čega je nacistička Nemačka udvostručila proizvodnju vojne opreme i naoružanja.

Sve za front, sve za pobedu... Hitler!

Pre napada na SSSR, nemačka vojska je imala TREĆINU naoružanja češke proizvodnje. ČETVRTINU svih tenkova Vermahta sastavili su Česi, 25% kamiona i 40% malokalibarskog oružja.

Prema nemačkoj statistici Češka preduzeća su snabdevala Treći rajh sa: 11.000 pištolja, 3.000 mitraljeza, 30.000 pušaka, 15 miliona patrona, 100 samohodnih topova, 144 pešadijskih topova, protivvazdušnih topova, 700-900 vagona avio bombi – mesečno. 

Iz ideoloških razloga, SSSR je govorio o solidarnosti radnika Čehoslovačke sa sovjetskim proletarijatom. Jadne Čehe su, kažu, terali na fabričke mašine uz zvuk mitraljeza, terali su proletere da rade za naciste. U nepodnošljivim mukama, iz dana u dan, povećavali su proizvodnju svojih smrtonosnih proizvoda.
 
Vrlo zanimljiva činjenica: tokom čitavog rata u fabrikama u Čehoslovačkoj nije zabeležen nijedan pokušaj sabotaže ili diverzije u fabrikama. Sve je to prirodno, jer su se milioni građana Čehoslovačke borili i radili za Treći Rajh, tako da SSSR za njih nikada neće biti oslobodilac. Sovjetski vojnik ih je lišio toplih mesta, rada u fabrikama i dobrog piva. Bilo je mnogo podlosti i licemerja od strane Čeha. MI to uvek treba da pamtimo!

Pa zašto se dobro obučena vojska, naoružana modernim oružjem predala bez borbe? Iz kog razloga su Česi odlučili da se ne bore, već su se predali Nemcima?

Odgovor na pitanje pitanjem: zašto bi morali da se odupru?!

Tragedija je u tome što je narodu sa nerazvijenim nacionalnim osećanjem data nezavisnost, koja im baš i nije bila potrebna. Preko 300.000 čeških državljana služilo je u nemačkoj vojsci, 17.000 je služilo u policiji, preko 70.000 je služilo u SS snagama zajedno sa češkim folksdojčeima, a 30.000 je služilo kao pomoćnici u Luftvafeu.
Gubici građana Češke i Moravske u ratu protiv Sovjetskog Saveza iznosili su preko 70.000 ljudi. Poznato je da je u sovjetskom zarobljeništvu počivalo 69.977 Čeha i Slovaka, koliko je bilo Čeha, ne zna se. Više od 150 hiljada vojnika Crvene armije je poginulo ili nestalo u bitkama za Čehoslovačku.

FRANCUSKA za dezert

Francuzi su išli ​​na front da se bore protiv Rusa. Možda neko ne zna, ali samo u Rusiji je zarobljeno skoro 25 hiljada Francuza. Koliko ih je umrlo i vratilo se kući posle rata?
Procenjuje se da se na Istočnom frontu borilo najmanje 100 hiljada Francuza – praktično čitava armija, i to potpuno dobrovoljna!

Istovremeno, u samoj Francuskoj do 1943. praktično nije bilo partizana. 1940, 1941. i 1942. apsolutno se niko nije borio za oslobođenje zemlje od nacističkih okupatora. Tek posle poraza Nemaca kod Staljingrada počinje neka vrsta podzemnog i partizanskog pokreta, a i tada je uglavnom bio inspirisan komunistima koje je Staljin poslao u Francusku. Sami Francuzi se nikada ne bi pobunili protiv Nemaca;


U "najpartizanskim“ vremenima u zemlji je bilo najviše 15-17 hiljada partizana i podzemnih boraca, a i to su bili ratni zarobljenici, uključujući i sovjetske . Druga polovina francuskih partizana su bili Jevreji koji nisu imali šta da izgube i strani radnici koji su pobegli iz vojnih fabrika. Uporedimo 17 hiljada sa 80 hiljada partizana i četnika Draže Mihajlovića u Jugoslaviji, i to samo 1941. godine, jer je na vrhuncu rata u Jugoslaviji bilo skoro 1 milion partizana!

Nacisti su podelili Francusku na dva dela: „zonu direktne okupacije“, koja je uključivala Pariz, i kolaboracionističku „državu Viši“. Francuski kolaboracionisti su imali svoje oružane snage, koje su gušile lokalni otpor. Koliko je takvih Višista bilo? Raspon u arhivama je ogroman, od 150 do 500 hiljada ljudi!

Zašto je to tako? Prvo, nije samo Francuska, već i odredi u kolonijama. Drugo, to su razne strukture – sama vojska, žandarmerija, policija i kolonijalni odredi. „Legija francuskih dobrovoljaca protiv boljševizma“ učestvovala je u bici za Moskvu kao deo Vermahta. Kasnije su Nemci koristili „legionare“ za borbu protiv partizanskog pokreta.
Uopšteno gledano, pojavljuje se pomalo depresivna slika: stotine hiljada Francuza, na ovaj ili onaj način, završilo je na strani Nemaca, iako su većina bili ili „Viši“ ili Folksdojčeri ( u sovjetskom zarobljeništvu su se odmah setili njihovih „francuskih korena“).

To su bili građani Francuske, a ne Trećeg Rajha. Možemo sa sigurnošću reći da je u ratu protiv SSSR-a učestvovalo više desetina hiljada Francuza (od kojih je 22 hiljade zarobljeno). Postavlja se pitanje: koliko je bilo učesnika pokreta otpora u Francuskoj, inostranstvu i kolonijama? Naravno, niko ne zna tačnu cifru.

... Juče su bili "Viši", danas su se iskrcali Amerikanci i... voila, sada su u Otporu. Štaviše, sam Otpor... bio je razbacan, gomila svakojakih organizacija i „štabova“, često sa
suprotstavljenim političkim programima. Na osnovu ovih podataka tvrdimo da Francuska nije bila pobednik, već Hitlerov saučesnik, i to u najbukvalnijem i najpunijem smislu te reči.

Idemo dalje. Francuska privreda bila je u potpunosti uključena u program naoružavanja Nemačke i snabdevanja Nemačke vojske svim potrebnim. U Francuskoj je proizvedeno na desetine hiljada tenkova koji su otišli ​​na Istočni front, aviona, brodova i svih vrsta naoružanja. Francuska je snabdevala Nemce hranom, ne pod pritiskom, već dobrovoljno, jer njen značajan deo nije bio okupiran.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Nemci na Šanzelizeu

Generalno, rat završavamo oslobađanjem Francuske od strane Amerikanaca i Britanaca. Neko tvrdi da su u borbama učestvovale i francuske trupe, ali taj očigledno meša regularnu vojsku sa partizanskim Otporom, koji su, kako je gore navedeno, činili Rusi i Jevreji. Istina, Amerikanci su u svom prtljagu doneli francuskog generala De Gola, koji je ceo rat proveo skriven u Britaniji. Ovaj veliki francuski ratnik je bio ovlašćen da prihvati predaju nacista ravnopravno sa saveznicima.

Dugo je SSSR podržavao istorijski mit da je cela Evropa stenjala pod nacističkim okupatorima, da se jadna Evropa svim silama opirala i na svaki mogući način podržavala
sovijetsku borbu protiv nacizma. Kao rezultat toga, dok su Sovijeti bili u euforiji, mnogi evropski narodi su od Rusa pravili „siledžije“ i „okupatore“, pristalice nacista.

Ništa originalno. Bacimo oko na srpske evropljane koi ubeđuju liberalni svet da su Srbi fašisti na čelu sa Slobodanom Miloševićem i Ratkom Mladićem. Srbi – fašisti! Upravo to je javio radio "Doiče Vele"... Radi nešto Sveti Petre. Nismo te platili da dangubiš!

Evropljani pokušavaju da rusima i srbima pripišu krivicu za početak rata i odgovornost za posledice kao i nacističkoj Nemačkoj.
Na kraju i pitanje : zašto smo ovo napisali ?

Sve ovo priča da je priča neispričana. Videli smo i gore stvari od Jevrounijata plus Amerika. Ukrajina je samo provokacija u kojoj Rusi ne smeju da izgube i vreme je da se kaže- E, DOSTA JE BILO !

Dušmani ne veruju da je dosta. Njima nikad nije dosta.
Dušmani se neće zaustaviti jer ne veruju da je Putin rešio da je dosta!
Dušmani ni u šta ne veruju osim u svoju halapljivost.
Dušmani se neće zaustaviti dok ozbiljno ne dobiju po p..čki.
Dušmani se jedino silom hlade a sila je ... Da, da, atom mrav !
Dušmani, dušmani. Nema više otimačine. Stiže vam vrlo vruća zima.
Ako mora... Putine, udri prvi!

Predviđa, ali se ne nada da greši
Šone Ninin

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR