Glas Javnosti

OVAKO JE POČELO: Novak ni kriv ni dužan u mreži

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković, najbolji svetski sportista, dao je podršku protestima širom Srbije. Prvi teniski reket planete stao je uz svoj narod, protiv Rio Tinta. Kao što se i očekivalo nije dugo trebalo tabloidima pod kontrolom predsednika države da napadnu Noleta i njegovu porodicu.

Samo nekoliko časova od Novakove javne podrške na svom Instagramu, kada je na storiju napisao, uz veličanstvenu sliku sa beogradskih ulica, da daje podršku ekološkim protestima, usledio je bestidni napad medija pod kontrolom Aleksandra Vučića. Po komandi, iz iste centrale, Jelenu Đoković, suprugu našeg asa, i njenu majku Veru napale su Večernje novosti i tabloid Alo, koji su preneli tekst portala 24sedam, iza koga stoji Čačanin Ostoja Mijailović.

Alo je tekst u kome se proziva majka Jelene Đoković u međuvremenu povukao i ne može se ući u link. Razlog povlačenja teksta nije saopšten. Večernje novosti nisu povukle tekst,  ali je doduše brzo pomeren sa naslovne strane i stavljen u rubriku društvo.

Đokovićeva podrška protestima odjeknula je ne samo u Srbiji već i širom sveta, pa su je preneli brojni svetski mediji.

– Hiljade demonstranata blokiralo je u subotu glavne puteve širom Srbije jer je narastao bes zbog plana vlasti da se rudarskoj kompaniji Rio Tinto omogući da vadi litijum. U glavnom gradu, Beogradu, demonstranti su se okupili glavnim autoputem i mostom koji povezuje grad sa predgrađima, dok je gomila uzvikivala antivladine parole, neki su držali natpise na kojima se kritikuje rudarski projekat. Manji protesti održani su u drugim gradovima Srbije, uz male sukobe između demonstranata i kontrademonstranta u Beogradu i Novom Sadu, prenose lokalni mediji. Srpski teniser Novak Đoković podelio je fotografiju protesta na Instagramu i prokomentarisao da su čist vazduh, voda i hrana osnova zdravlja – piše Gardijan.

Priču prenosi AFP i mnogi drugi svetski mediji su je preuzeli, uz citat Đokovića, kao i  i sportski portal Firstsportz.com.

Podsećamo, širom Srbije poslednje dve subote organizovani su masovni protesti zbog zakona o eksproprijaciji i Rio Tinta, a 4. decembra blokirane su sve veće saobraćajnice. Nastavak protesta najavljen je za narednu subotu, 11. decembar.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR