Glas Javnosti

KUCNUO JE ČAS: Zar stvarno neko misli da može da se rodi srpski vladar koji će da IZDA KOSOVO? ILI - IPAK MOŽE?

Lični stav
Autor: Glas javnosti/Sputnjik

Redakcija Sputnjika, iz pera Predraga Vasiljevića, objavila je autorski tekst na svom portalu.

Prenosimo ga u celini: 

Zar iko na Zapadu zaista misli da će Srbija prihvatiti ovaj smešni, naivni, tupavi, šuplji, besmisleni francusko-nemački plan kojim se od Beograda zahteva da se odrekne Kosova i Metohije ali da se to tako ne zove?

Zar su velike evroatlanske sile toliko izgubile dodir sa realnošću da misle da će sa par stotina tenkova u ukrajinskom blatu pobediti veliku nuklearnu silu Rusiju i da će usput dobiti od Srbije na poklon – nezavisno Kosovo?

Zar neko u Pentagonu, Berlinu, Briselu, Londonu iskreno misli da će Srbi koji su na Kosovu ratovali od 1389. do 1999. predati obraz i srce svoje državnosti i svog postojanja jer im prete povlačenjem investicija i uvođenjem viza za alpsko skijanje i brčkanje na nekom evropskom moru?

Zar su u Zapadnim analitičkim laboratorijama i centrima odlučivanja zaista toliko skrenuli s pameću da poveruju da će neke petorke, izaslanici i zamenici podvaliti Srbiji neki bedni papirčić kojim će se dati dozvola da lažno Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija?


Manastir Visoki Dečani

Zar iskreno neki domaći kompradorski političarčići i analitičarčići misle da će država Srbija posle vekova, decenija i godina borbe predati Visoke Dečane, Gračanicu i Pećku Patrijaršiju - Šolcu, Makronu i Eskrobaru po njihovim „genijalnim“ planovima“?

Zar je neko toliko operisan od realnosti da očekuje da će baš on politički profitirati, dobiti glasove, iskoristiti šansu, omirisati slast vlasti ukoliko država kapitulira pred bezumnim i apsolutno neprihvatljivim ultimatumom?
Zar stvarno ima neko ko misli da je „kucnuo čas“, došao trenutak, stigao minut do 12 da se Srbija odrekne sopstvene države, da zgazi postojanje i da kapitulira pred Zapadnim tigrom od papira koji je tokom sumanutog svetskog rata protiv Rusije, očito, potpuno izgubio razum?

Zar ima neko ko je zaista uveren da će zemlja koja godinu dana jedina ne uvodi sulude sankcije Ruskoj federaciji i brani sopstvenu suverenost i neutralnost, sada predati na tacni 15 odsto državne teritorije, duhovnu kolevku, svoje svetinje i svoj narod?

Zar postoje te sitne duše koje iskreno veruju da dolazi konačno njihov dan kada će se Rusija u Srbiji proglasiti za neprijatelja, Kosovo za suseda, a kada će NATO agresija postati humanitarna intervencija?



Zar neki što se smenjuju ovih dana po jutarnjim programima, specijalnim emisijama, na novinskim stupcima iskreno veruju da će Srbija sve koji znaju da je Kosovo Srbija, na čelu sa Srpskom pravoslavnom crkvom, proglasiti za „neprijatelje“ i „Putinove agente“?

Mnogo je sličnih pitanja kojima se izražava duboka neverica da postoji uopšte neko ko misli da će Srbija izvršiti samoubistvo.

Naravno, nije na Beogradu da sada ponovo otvoreno kaže da je Zapadni car go, pošto su Srbi to već rekli celom svetu 1999. godine.

Naravno, na Beogradu je da taktički, diplomatski i deklarativno ne beži od pregovora, dijaloga, „iznalaženja rešenja“...

Naravno, Srbija nema razloga da povlači grube i ishitrene poteze, da žuri, seče preko kolena, bira strane, izbacuje iz kabineta i da grubo i nervozno zatvara vrata.

Ali, zar stvarno neko misli da može da se rodi srpski vladar koji će da izda Kosovo i Metohiju?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Vladislava u 26.04.2023 09:14:56 h
     0 
Zaista mislimo da će ova budala od sadašnjeg predsednika da prizna otcepljenje KiM!