Glas Javnosti

KOME SMETA SLAĐANA MILOŠEVIĆ!?

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Osećao sam se tužno i zgroženo kada mi je pop rok legenda GORAN MILOŠEVIĆ danas javio da će njegova sestra kraljica balkanskog rokenrola ALEKSANDRA SLAĐANA MILOŠEVIĆ ikona naše diskografije i estrade, biti sahranjena u ponedeljak 8.aprila u 15,00 na beogradskom groblju Lešće.

Verovali ili ne, punih 11 dana su se beogradski čelnici premišljali da li da sahrane SLAĐANU u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju! I odlučili da za nju nema mesta kraj njenih kolega ĐORĐA MARJNOVIĆA, MIKIJA JEVREMOVIĆA, BOKIJA MILOŠEVIĆA, LANETA TOKOVIĆA, VOJKANA BORISAVLJEVIĆA, SANJE ILIĆA, DŽEJA, ŠABANA ŠAULIĆA, LOLE NOVAKOVIĆ,TOZOVCA, KORNELIJA KOVAČA, ČOBIJA, MERIME NJEGOMIR... ?!

Nije bilo mesta za veliku umetnicu, asa, i legendu rokenrola velike Jugoslavije, Srbije i Balkana, koja nema nijedne mrlje u karijeri osim zavidnog broja velikih megahitova, "Princeza", "Amsterdan", "Dosta suza", "Recept za ljubav", "Pod zlatnim suncem Srbije","Simpatija", "Prvi sneg","Moj brat po pesmi"....koncerata, zavidnih tiiraža "nosača zvuka".


Pisala je knjige, kvalitetene pesme, maestralno svirala klavir i gitaru, kao edukator uputila mnoge mlade u svet muzike, umesto da provode vreme na ulici i u noćnim klubovima, splavovima, uz opojne droge i alkohol. Žena uzorne prošlosti  koji su poštovaoci kvalitetene muzike cenili, poštovali  i voleli, baš kao i javnost. Nije imala nijednu mrlju u karijeri, osim što je bila daleko ispred svog vremena,  avangardna u muzici i imidžu na sceni i van nje. Istinska modna ikona.

Isto smo godište. Poznavao sam je dobro. Bila je veliki humanista, dobrica, koja nije pomogla samo onome ko joj se nije obratio za pomoć. Ponašala se skromno i nije izazivala skandale, ljubavne afere, čime su se ponosile i dičile njene koleginice i kolege sa estarde i iz medija. Nije imala porodicu i nije menjala muškarce kao papirnate maramice. Bila je zaljubljena u umetnost, kulturu i brinula je o svom bratu Goranu i njegovom stvaralačkom opusu.

Volela je pse i životinje. Ljuti protivnik droge i alkohola. Bila je čest gost moje TV emisije "Pod sjajem zvezda". Kada sam postavio moju emisiju posvećenu mojoj drugarici već prvog dana imao sam 1,6 hiljadu pregleda. Kao velika pravoslavka i vernik radovali smo se Božiću, Vaskrsu, tugovali za Vidovdan. Međutim, bolest je bila jača od nje.

SLAĐA je bila žena za sva vremena,velika Srpkinja,ali i altruista, čovekoljubac. Neponovljiva. Da se nije rodila, ovako živela, trebalo bi je izmisliti i napraviti.


Verovali ili ne, ima mnogo poznatih pokojnika koji ničime nisu zaslužili da se nađu u Aleji velikana i Aleji zaslužnih građana beogradskog Novog groblja. Ne bih da pominjem njihova imena jer ovo nije senzacionalistički tekst, ali mislim da nema nijednog običnog smrtnika koji ne bi potvrdio da je SLAĐANI mesto među onima koji su mnogo zadužili Srbiju. Osim nekih pojedinaca,  oholih, bahatih  maloumnika i moćnika iz vladajuće strukture kojima je ne znam iz kog razloga smetala ova umetnica i koji je iz samo njihovih privatnih života  nisu voleli!? Voleo bih da ovim tekstom može nešto da se ispravi, ali ostaje samo zaključak da je  odbijanje da se SLAĐANA sahrani kako joj dolikuje u Aleji zaslužnih građana, velika bruka i sramota za Skupštinu grada Beograd i Ministarstvo kulture Srbije koji su pali na ispitu ljudskosti,morala i čovečnosti!?

Mislim da govorim u ime svih poklonika SLAĐINE muzike, običnih smrtnika koji su je volei i koji će je uvek voleti i u svoje ime - neka ti je laka zemlja drugo moja, neka te anđeli čuvajui neka ti je večna slava.

AUTOR: Draško Aćimović

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Blok 21 u 08.04.2024 06:47:17 h
     0 
Sladjana je bila ANTIKOMUNISTA i želela je po testamentu sahranu u porodičnoj grobnici sa ocem. Raka Marić kao doušnik Državne bezbednosti je namestio hapšenje Sladjane Milošević.