Glas Javnosti

Slađana Milošević još nije otišla na večni počinak: Preminula pre 11 dana, a sahrana još nije održana

Kultura
Autor: Glas javnosti

Nekadašnja balerina i voditeljka Jelena Tinska koja je bila dugogodišnja prijateljica Slađane Milošević, predala je zahtev da pevačica bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana.

Slađana Milošević preminula je 26. marta, a Jelena Tinska izjavila je da čeka dozvolu da njena prijateljica i umetnica bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.
- Predala sam zahtev da Slađana Milošević, jedna takva umetnica bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana. I njen brat ima istu želju, ali čekamo na odobrenje zahteva koji sam uputila Aleksandru Šapiću. Još uvek nemamo nikakve informacije, rekla je Jelena Tinska.

Da podsetimo, Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila "Gran Pri".

Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivala je 1977. godine sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog Dugmeta.


Milošević je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Godine 1979, promovisala je pesmu "Amsterdam", a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sa kompozicijom "Recept za ljubav".

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister".Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR