Glas Javnosti

DMITRIJ MEDVEDEV: Odvratna, zločinačka i nemoralna linija ponašanja Zapada prema Rusiji

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Ovo je moj prvi post na Telegramu. Okolnosti su se razvile tako da se ovaj komunikacijski resurs pokazao traženijim od poznatih društvenih mreža koje su same sebe kompromitirale. Stoga je prva publikacija posvećena najdramatičnijoj temi.

Pomahnitala rusofobija Zapada, po svemu sudeći, nikada neće stići do dna. Širenje NATO-a na naše granice, ekonomski i informacijski rat pokrenut protiv naše zemlje na svim frontama, beskrajne pretnje i zastrašivanja, žestoki progoni naših građana u inostranstvu. Sve je to razlog izuzetnog zaoštravanja međunarodne situacije koju ovih dana proživljava celi svet.

Odvratna, zločinačka i nemoralna je linija ponašanja zemalja zapadnog sveta prema Rusiji posljednjih godina. I to pored činjenici da smo iskreno težili dobrim odnosima s njima. Zajedno smo pobedili fašizam u 20. veku i dogovorili univerzalna pravila sigurnosti i saradnje. Ali sada dvostruki standardi Zapada više nikoga ne iznenađuju. Kad im zatreba, mogu zatvoriti oči na sve, pa i na istrebljenje ruskih civila u Donbasu koje je trajalo godinama. Ako nešto ne ide po njihovom nalogu, samo je jedan krivac – ruska država.


Antiruska histerija kojoj sada svedočimo nipošto nije nova pojava. Bilo je to u 19. i 20. veku. Prisetimo se poznatih riječi Fjodora Tjutčeva: „Odavno je bilo moguće predvideti da će ta besna mržnja, koja se trideset godina, svake godine sve više, rasplamsavala na Zapadu protiv Rusije, jednog dana doći do vrhunca. Ovaj trenutak je stigao. Rusiji je jednostavno ponuđeno samoubistvo, odricanje od samog temelja svoga bića, svečano priznanje da ona nije ništa drugo na svetu, nego divlja i ružna pojava, kao zlo koje treba ispraviti“.

Čini se kao da je napisano 2022.

Istorija je uverljivo dokazala svoju cikličnost u 21. veku. Tlo za ovu „besnu mržnju“ Rusiji su založile Sjedinjene Države i njihovi sateliti tokom čitavih trideset godina postojanja savremene ruske države. Samo što je to dugo vremena bilo maskirano licemernim belozubim osmesima političara i diplomata koji su govorili jedno, a radili nešto sasvim drugo. Jednostavno rečeno, upadljivo su nam lagali zarad svojih interesa.


Naravno, nije im se svidela činjenica da je Rusija ponovno postala snažna sila, sposobna braniti svoje interese, štititi svoje građane u drugim zemljama. Žestoka rusofobija, zabeležena u citatu iz ruskog klasika, doslovce se „oslobodila“, gušeći se u impotentnom besu. Na kraju krajeva, naša država mora biti sterana u ćošak, stavljena na kolena i prevaspitana po obrascima anglosaksonskog sveta. Učinjena slabom i potpuno pokornom. Još bolje, rastrgnuta na delove.

Neće moći. Rusija ima dovoljno snage da suzbije sve drske neprijatelje naše zemlje. Nastavićemo se boriti za svetski poredak koji odgovara Ruskoj Federaciji i našim građanima, u kom nema mesta hladnim nacistima, istorijskim lažima i genocidu. Moralna snaga i istorijska istina, kao i pre, na našoj su strani!

Dmitrij Medvedev, predsednik Saveta bezbednosti Ruske Federacije i bivši predsednik Rusije

Tekst prilagodili srbskom jeziku uredništvo Borba za istinu

Izmedju sna i jave

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR