Glas Javnosti

Ko će osvojiti prvu titulu u 2024: Dimitrov i Rune u finalu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Obojica su stigla iz polufinala bez izgubljenog seta

Bugarski teniser Grigor Dimitrov i Danac Holger Rune igraju u finalu teniskog turnira u Brizbejnu. Jedan od njih dvojice biće prvi teniser koji je osvojio titulu u 2024. godini. 

Danac je, za 99 minuta na terenu, savladao Rusa Romana Safijulina sa 2:0 (6:4, 7:6 (7:0)). Rani brejk je u prvom setu Runeu doneo prednost koju je održavao do kraja seta, uz siguran servis.


U drugom setu Rus je zaigrao agresivnije i pored izgubljenog servis gema na početku servis, uspeo je da vrati brejk u četvrtom gemu. Set je usled dobrog servis na obe strane otišao u tajbrejk. Tokom tajbrejka igra Safijulina se raspala, pa Rune nije imao problem da mu uzme svaki servis i na krjau dođe do pobede u meču.

Dimitrov bolji od domaćina

Bugarin je, za 107. minuta, u drugom polufinalnom meču, savladao Australijanca Džordan Tompsona sa 2:0 (6:3, 7:5).

U prvom setu Dimitrov je u šestom gemu iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 4:2. Do kraja seta sigurno je servirao i bez problema poveo sa 1:0 u setovima.


Tokom drugog seta bugarski teniser je propustio čak šest brejk lopti, tačnije Tomposn je igrao vrlo defanzivno. Tek u 11. gemu Dimitrov je slomio protivnika i oduzeo mu servis za plasman u finale.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti



Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR