Glas Javnosti

Nadal doživeo šokantan poraz od Tompsona

Tenis
Autor: Glas javnosti

U trećem setu je Tompson rano stekao brejk i uspeo da ga sačuva do kraja

Rafael Nadal se nije plasirao u polufinale ATP turnira u Brizbejnu iz kategorije 250, pošto ga je u tome sprečio domaći adut Džordan Tompson nakon više od dva i po sata velike borbe sa 5:7, 7:6 (6), 6:3.


Rafa je u prvom setu pretrpeo brejk kod 3.3, ali je odmah uzvratio i na kraju dobio ovaj set. U drugoj deonici je Nadal imao meč loptu na servis Tompsona kod 5:4, ali je promašio bekhend-volje na mreži. Stiglo se do dramatičnog taj-brejka.

"Kralj šljake" je poveo 3:0, ali je Tompson izjednačio do promene strana. Onda je Nadal poveo 6:4 pa promašio zicer forhend a onda je Australijanac spasao i treću meč loptu, prvu na servis protivnika, pa došao preokreta i odveo meč u treći, odlučujući set.


U trećem setu je Tompson rano stekao brejk i uspeo da ga sačuva do kraja. On će u polufinalu igrati protiv Grigora Dimitrova koji je u odličnoj formi u kojoj je završio prošlu sezonu.

Bugarin je u četvrtfinalu savladao Rinkija Hidžikatu sa 6:1, 6:4, a u drugom polufinalu se sastaju prvi nosilac Holger Rune i Roman Safjulin.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti


Glas javnosti/E01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR