Glas Javnosti

Zlatibor Lončar: Mogao bi da bude produžen rok u kom će kovid pripusnice biti obavezne!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je uvođenje kovid propusnica bilo ključno da se poveća broj vakcinisanih u Srbiji i da bi mogao da bude produžen rok u kome će te propusnice biti obavezne.

-Nije problem da se prvom prilikom objave svi podaci o nabavci respiratora i druge medicinske opreme, jer nemamo šta da krijemo, rekao je u Nišu Lončar odgovarajući na pitanje N1 o pismu američkih kongresmena koji su kritikovali netransparentnu nabavku opreme tokom epidemije virusa korona u Srbiji. „Mi i dalje i danas nabavljamo svu opremu, posebno zaštitnu opremu, posebno lekove nove koji se pojavljuju i nikakvog problema neće biti da se objave svi podaci. Prvi ću insistirati, prva prilika kad bude, objavićemo te podatke, jer stvarno nemamo šta da krijemo. Koja god da je cena za respiratore, najveći je uspeh bio nabaviti ih. Da je mene neko pitao u tom momentu – ja bih ga platio zlatnim polugama. Ja bih izvadio iz rezervi zlatne poluge i platio, jer mene je jedino u tom momentu interesovalo da ne ostane neko od pacijenata bez mogućnosti, bez šanse, ako mu zatreba respirator da ne može da ga dobije“, rekao je Lončar.

Ministar zdravlja izjavio je da je uvođenje kovid propusnica bilo ključno da se poveća broj vakcinisanih u Srbiji i da bi mogao da bude produžen rok u kome će te propusnice biti obavezne.

„Da li će to da bude da se te propusnice prošire na 24 časa ili nešto drugo… Na tome ćemo insistirati“, rekao je Lončar u Nišu. U tom gradu otvorene su dve nove angio-sale za invazivno kardiološku dijagnostiku.

„Mi želimo da građani imaju sigurnost, ne želimo da građani budu taoci, posebno građani koji su se pridržavali svega, koji su se vakcinisali, da imaju strah da odu i do restorana i do bioskopa i da znaju kad odu tamo da je to bezbedna zona, da su tamo ili vakcinisani ili testirani ljudi“, rekao je Lončar.

On je istakao da država želi da se prihvati nova normalnost, da omugući ljudima da žive, da izađu. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR