Glas Javnosti

ZDRAVSTVENI RADNICI RAZAPETI: Nema predaha u kovid ambulantama, redovi SVE DUŽI

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Ni tokom vikenda redovi u kovid ambulantama se nisu smanjivali, a za vreme praznika je broj novozaraženih naglo skočio.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su registrovana 7.949 slučaja zaraze koronavirusom od testiranih 23.278 uzoraka. Od posledica kovida 19 preminule su još 22 osobe. Na respiratorima je 81 pacijent. Redovi ispred kovid ambulanti su širom Srbije. U Kruševcu se utrostručio broj pregleda, a direktorka Doma zdravlja Kruševac dr Marina Kostić izjavila je za RTS da se u kovid ambulanti od 3. januara drastično povećao broj pregleda, te da na dnevnom nivou imaju između 300 i 350 pregleda, dok je ranije bilo 100.

- Od toga dve trećine su prvi pregledi, a ostatak su kontrole. Od tih prvih pregleda, polovina pacijenata su pozitivni. Uglavnom je reč o mlađoj populaciji sa lakom kliničkom slikom - kaže Kostićeva. U ovom gradu, 54,2 odsto građana je vakcinisano sa prvom dozom, sa drugom 53, 1 odsto i trećom dozom 29 odsto. Kada je u pitanju Pčinjski okrug, najviše zaraženih je u Vranju, a nestabilna situacija je i u Tutinu i Novom Pazaru.

Doktor Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, rekao je da su svi parametri koji se prate u povećanju. Prema njegovim rečima, 30 pacijenta je hospitalizovano u bolnici u Novom Pazaru, a joše jednom je apelovao na građane da se vakcinišu i pridržavaju protivepidemioloških mera.

BONUS VIDEO: Profesor više nije mogao da ćuti i otkrio šta se dešava u srpskom školstvu

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR