Glas Javnosti

ZA NJIH JE OPAKI VIRUS PROŠLOST! Jedna opština u Srbiji je POBEDILA koronu, nema novih pacijenata u poslednja 24 sata

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Užicu, od prethodnog izveštaja do danas korona virus u Zlatiborskom ukrugu potvrđen je kod 52 osobe.

Najviše zaraženih potvrđeno je u Prijepolju – 18, zatim u Požegi – 10, Užicu – osam, Čajetini – četiri, Arilju, Novoj Varoši, Priboju i Sjenica po tri.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 73.408 slučajeva infekcije korona virusom na teritoriji Zlatiborskog okruga.

Kakva je situacija u Čačku?
Na svim kovid odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, hospitalizovana su dva obolela. U respiratornom centru i na respiratoru nema pacijenata.



U protekla 24 časa bila su dva otpusta i jedan transport za Kruševac, dok prijema nije bilo, a za isti vremenski period u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 15 pregleda, od čega je osam prvih pregleda.
Hospitalizovana su dva kovid pozitivna deteta na odeljenju pedijatrije.

Od 243 uzorka iz Čačka pozitivnih je 13, iz Gornjeg Milanovca od 104 uzorka pozitivnih je devet, iz Lučana od 16 uzoraka pozitivna su dva i iz Ivanjice od 43 uzorka pozitivna su četiri. Ukupno 28 pozitivnih od 406 uzoraka.

U toku jučerašnjeg dana vakcinisano je devet lica, od toga troje je revakcinisano, a šestoro lica je primilo treću dozu vakcine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR