Glas Javnosti

BESPLATNO MERENJE ANTITELA NA KORONU! Može ali samo ako ste primili ovu vakcinu

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Uz zdravstvenu knjižicu, na određenim vakcinalnim punktovima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu ili Kragujevcu, građani mogu besplatno da provere nivo antitela na koronavirus, ali isključivo ako primaju kinesku vakcinu.

Građani koji zadovoljavaju ove kriterijume učestvuju u Studiji o efikasnosti kineske vakcine koju sprovodi Medicinski fakultet u Beogradu u saradnji sa Domom zdravlja „Savski venac".

Kako izgleda ceo proces objasnila je za „Novu“ koordinatorka punkta dr Milena Turubatović, specijalista opšte medicine.



Merimo nivo antitela na koronavirus kod onih koji primaju samo Sinofarm. Ne smeju da mešaju vakcine. Nivo antitela meri se pre prve, druge i treće doze. Potom, mesec, tri, šest meseci i godinu dana nakon primljenih doza. Tokom poslednjih nedelja bude i do 90 ljudi dnevno koji učestvuju u studiji. Četvrtina onih koji se vakcinišu Sinofarmom daju i krv za antitela.

U svetu je protiv kovida19 dato oko šest milijardi doza vakcina, ali svaka zemlja u naučne svrhe sada prati njihovu efikasnost, što je u ovom slučaju za građane "isplativo", jer mnogi plaćaju kako bi proveravali nivo antitela nakon vakcinacije.

Upravo zbog toga što je merenje antitela besplatno, građani se masovno odazivaju na akciju  a veliki broj je i onih koji još uvek nisu primili ni prvu dozu a potpisali su pristanak za učešće u studiji.

Na vakcinalnim punktovima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu ili Kragujevcu, na oglasnoj tabli istaknuto je saopštenje da možete besplatno proveriti nivo antitela u okviru studije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR