Glas Javnosti

PORFIRIJE POSLAO SNAŽNU PORUKU : Bez pravoslavne vere ne bismo bili ono što jesmo

Društvo
Autor: Glas javnosti

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije rekao je u Beogradu, na bogosluženju povodom praznika Svete Petke, da je "sve ono vredno u našem narodu - zapečaćeno našom pravoslavnom jevanđeljskom verom".

„Bez pravoslavne vere ne znam da li bi nas bilo, ali sigurno ne bismo bili ono što jesmo danas, a to je hrišćanski narod, narod koji ima svoju kulturu, svoje predanje, narod koji je uvek bio otvoren da obogaćuje sebe vrednostima koje su autentične bez obzira odakle dolaze, ali i narod koji je ostavio svoj neizbrisivi pečat u kulturi evropskih naroda, u civilizaciji svih naroda sveta“, rekao je Porfirije, prenela je Informativna služba SPC.


„Svetu nije potrebna nekakva specijalna mudrost i pamet, svetu je potrebna molitva. Svetu su potrebni svetitelji, kako je govorio Sveti vladika Nikolaj“, naglasio je Porfirije piše Beta

Prema njegovim rečima, „Sveta Petka i drugi svetitelji jesu samo neki od nas, da kažemo obični ljudi, koji su razumeli da život može imati smisla samo onda kada sve dajemo za Hrista, a Hrista ni za šta“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR