Glas Javnosti
posta

PATRIJARH PORFIRIJE STIGAO U EPARHIJU RAŠKO - PRIZRENSKU :Blagoslovio je i razgovarao sa malobrojnim Srbima koji su ostali da žive u Prizrenu i okolini

Društvo
Autor: Glas javnosti

Patrijarh srpski Porfirije stigao je danas u eparhiju raško-prizrensku, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Porfirija, koji će 14.oktobra biti ustoličen u Pećkoj patrijaršiji u tron arhiepiskopa pećkih i patrijaraha srpskih, dočekao je episkop raško-prizrenski Teodosije, objavljeno je na Instagram profilu patrijarha.

- Radost susreta sa dragim vladikom Teodosijem i carskim gradom Prizrenom - navedeno je na Instagram profilu patrijarha.

Vladika Teodosije poželeo je dobrodošlicu patrijarhu, rekavši da je poseta patrijarha veliko ohrabrenje za sve koji žive u tom gradu, za sve sveštenike, profesore i učenike Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija i malobrojne vernike.

 Vaša poseta predstavlja veliki podstrek nama da učinimo svaki napor da se ovde, u našem gradu, i dalje slavi i proslavlja ime Božje i da se služi sveta Liturgija -  istakao je vladika Teodosije.

Patrijarh Porfirije blagoslovio je i razgovarao sa malobrojnim Srbima koji su ostali da žive u Prizrenu i okolini piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR