Glas Javnosti

STRAH OD BIOLOŠKOG RATA! Uništite sve u Ukrajini, inače kreće nova pošast

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Svetska zdravstvena organizacija upozorila da bi rat u Ukrajini mogao da pogorša pandemiju kovida-19.

Novi broj slučajeva u tom regionu je manji u odnosu na prethodnu nedelju, ali postoji značajan rizik od pojave teških oblika bolesti i većeg broja smrtnih ishoda zbog niske stope vakcinacije u Ukrajini, kao i među više od dva miliona ljudi koji su pobegli iz te zemlje u okolna područja, odnosno u regione sa takođe niskom stopom vakcinacije, poručuje SZO.

Stopa vakcinacije protiv kovid-19 u Ukrajini je oko 34 odsto, dok je u susednoj Moldaviji oko 29 odsto, prema podacima sa portala “Our World In Data”.


Svetska zdravstvena organizacija (SZO) savetovala je Ukrajini da uništi sve opasne patogene koji se čuvaju u javnozdravstvenim laboratorijama u zemlji kako bi sprečila svako potencijalno širenje bolesti među stanovništvom, potvrđeno je Rojtersu.

U odgovoru na pitanja Reutersa o suradnji s Ukrajinom pre i tokom ruske invazije, SZO je potvrdio da je nekoliko godina sarađivao s ukrajinskim javnozdravstvenim laboratorijima na promociji bezbednosnih praksi koje pomažu u sprečavanju "slučajnog ili namernog oslobađanja patogena".

- Kao deo ovog rada, SZO je snažno preporučio Ministarstvu zdravstva Ukrajine i drugim merodavnim telima da unište patogene visoke pretnje kako bi sprečili potencijalno izlivanje - objavio je SZO koji je agencija Ujedinjenih naroda.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR