Glas Javnosti

TEŠKA KORONA SLIKA SRBIJE: Među hospitalizovanim ima i vakcinisanih, a i onih koji su PRELEŽALI KOVID

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Direktor KCS-a profesor Milika Ašanin izjavio da je situacija u Srbiji teška i da se značajno povećao broj pacijenata u prijemno-trijažnoj ambulanti Infektivne klinike.

Ašanin ističe i da je porast broja novozaraženih evidentan i u Beogradu. U poslednjih nedelju dana u prijemno-trijažnim ambulantama domova zdravlja bila je 51.000 pregleda osoba koje su došle sa simptomima respiratornog oboljenja, rekao je on.

- Situacija u Srbiji je teška i pogoršala se u poslednje 2-3 nedelje. Želim da istaknem da je taj porast novozaraženih evidentan i u Beogradu i u poslednjih nedelju dana u prijemno-trijažnim ambulantama domova zdravlja bilo je 51.000 pregleda onih osoba koje su došle sa simptomima respiratornog oboljenja.

- Iz tako velikog broja izašao je veliki broj pozitivnih, negde oko 18.000. Što se tiče hospitalizovanih pacijenata, po bolnicama je bilo negde oko pet posto, svih inficiranih. U kovid bolnici Batajnica na današnji dan mi imamo 444 pacijenata, od čega u jedinici intenzivnog lečenja imamo 47 pacijenata, 30 na respiratoru - kazao je dr Ašanin i dodao:

- Među hospitalizovanim pacijentima dominiraju nevakcinisani, ima dosta mlađih ljudi, ali moram da kažem da nije mali broj onih koji su prebolovali, pa čak i onih koji su vakcinisani.

BONUS VIDEO: SANDA RAŠKOVIĆ - IVIĆ: NAŠ ZDRAVSTVENI SISTEM BAGUJE!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR