Glas Javnosti

SIMPTOM KOVIDA KOJI RETKO KO PRIMETI : Počinje od prvog dana i traje 7 dana

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Novi talas korona virusa uveliko traje kod nas i u svetu, a sve zbog omikron soja BA.4 i BA.5 koji vešto zaobilazi imunitet kako vakcinisanih tako i onih koji su preležali virus

Pokazalo se da su najnovije podvarijante virusa prenosivije od njihovih prethodnika uprkos velikom broju vakcinisanih.

Simptomi virusa su nešto blaži nego kada je korona počela, a jedan simptom je često prijavljivan u novom talasu, prenosi "Express".


Aplikacija koju je osnovao "ZOE" tim istraživača u Velikoj Britaniji, a koja prati simptome obolelih, ustanovila je da je dijareja vrlo čest prijavljivan simptom novog soja korone.

Došlo je do porasta broja ljudi koji su prijavili dijareju kao simptom infekcije.

- Dijareja može da bude rani znak kovida koja počinje prvog dana infekcije i pojačava se tokom prve nedelje. Obično traje dva do tri dana, ali kod odraslih može da traje i do sedam dana – navode iz time „ZOE“.


Oni dodaju da iako se čini da je dijareja manje zastupljen simptom sa svakom novom varijantom virusa i dalje je vrlo čest i može da bude jedan od ranih pokazatelja infekcije - piše Telegraf

Tokom prvog talasa kada je bio zastupljen alfa soj virusa skoro trećina odraslih je prijavila dijareju kao simptom kovid infekcije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR