Glas Javnosti

ALARMANTNI PODACI: 6.936 zaraženih korona virusom, novi skok brojki

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U protekla 24 časa u Srbiji je koronom zaraženo još 6.936 osoba, a preminulo je 10 ljudi. Testirano je 18.856 osoba, a na respiratorima su 23 pacijenta.

Olivera Ostojić iz Dečje bolnice "Dr Dragiša Mišović" kaže da se povećava broj zaražene dece i da je karakteristika ovog talasa to što su zaražena najmlađa deca, od mesec do mesec i po dana.

Kao i u ranijim talasima, dodaje, deca nemaju teške kliničke slike, ali su hospitalizovana zbog svog uzrasta, koji je najosetljiviji, prenosi Kurir.



- Ono što je karakteristika ovog talasa je da su najmlađa deca zaražena. Juče smo imali 26 dece koja su bila kovid pozitivna, a većina, preko 60,70 odsto, su deca od mesec do mesec i po dana - navodi Ostojićeva.

Kao i u ranijim talasima, dodaje, deca nemaju teške kliničke slike, ali su hospitalizovana zbog svog uzrasta, koji je najosetljiviji.


- To su deca koja imaju neku povišenu temperaturu, 38,5 i 39, odbijaju obroke, pospana su, uznemirena. Beba koja tako izgleda mora da se hospitalizuje, da dobije terapiju, da se po protokolu obradi laboratorijski i da se eventualno neka dodatna antibiotska terapija uključi. Deca su dobro, to nije teška klinička slika, ali zbog uzrasta i temperature koja traje po par dana neophodna im je bolnička opservacija - navodi Ostojićeva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR