Glas Javnosti

LONČAR KREĆE U OBRAČUN SA LEKARIMA IZ IVERMEKTIN VIBER GRUPE: Ovo je krivično delo

Društvo
Autor: Glas javnosti

Domaću javnost a i društvene mreže ovih dana potresa polemika koja se vodi oko viber grupe u kojoj brojni članovi polemišu o upotrebi leka Ivermektin. Grupa je dobila popularnost i među kritičarima ali i oni koji slede savete koji se u njoj objavljuju.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar oglasio se povodom zdravstvenih saveta koji se dele na Viber grupi, a u kojima se pominje lek za životinje Ivermektin.

On je izjavio da će država u narednim danima reagovati na savete koje pojedini zdravtsveni radnici dele na toj grupi na Viberu, a u kojima se promoviše upotreba leka Ivermektin, koji se nače koristi za životinje.

 


 

Prema njegovim rečima, ko god da su ti lekari i šta god da se dešava u njihovom mozgu, to po svim medicinskim pravilima ne sme da se dozvoli, prema tome država će reagovati u narednih par dana.

- Zamislite, vi ste lekar koji leči decu, a preporučujete lek koji nije registrovan i koji se koristi u veterini. Plašim se da je to onda jedno ozbiljno krivično delo, prema tome, ovo je ozbiljna država koja će uraditi svoj deo posla - zaključio je Lončar.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR