Glas Javnosti

PRELEŽALI STE KORONU? Ovih stvari ODMAH morate da se rešite da je ponovo ne bi zakačili

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Četkica za zube sadrži značajnu koncentraciju virusa. Najbolje je rešiti se svega što ima veze sa oralnom higijenom nakon što se oporavite od korone

Retko ko pomisli da bi nakon preležane korone trebalo odmah zameniti sve predmete za održavanje lične higijene, a posebno četkicu za zube koja je bila u kontaktu sa našom usnom dupljom. Dovoljno je da neko dodirne četkicu koju je inficirana osoba koristila, a potom svoje usne ili nos, i uneće čestice virusa u svoj organizam.

- Značaj higijene usne duplje, zuba i jezika nakon kovida 19 možda će vam biti jasniji kada shvatite kako se sam virus širi. Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, virus se uglavnom širi preko kapljica koje izlaze iz usta inficirane osobe kroz govor, kašalj, kijanje, smeh ili vikanje. Ali ljudi mogu biti zaraženi i ako dodirnu površinu na kojoj su kapljice, a potom pipnu nos, usta ili oči - rekla je stomatološkinja Heba Šamut.I osoba koja je koristila četikicu za zube tokom perioda infekcije može ponovo da se zarazi ukoliko nastavi da koristi istu u narednom periodu, piše Blic Žena.- U svetlu tog znanja, četkica za zube i čistač za jezik, ako ga imate, sadrže značajnu koncentraciju virusa. Kontinuirana upotreba istih proizvoda mogu izazvati i reinfekciju, i inficiranje drugih osoba - dodala je doktorka Šamut.

Zbog toga je najbolje rešiti se svega što ima veze sa oralnom higijenom nakon što se oporavite od korone. Na taj način sačuvaćete i sebe od ponovne infekcije, ali i svoje voljene i bližnje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR