Glas Javnosti

Pitanje koje postavlja svaki roditelj u Srbiji: Šta ako se DETE ZARAZI U ŠKOLI?

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Zbog straha od zaraze, mnogi roditelji u Srbiji ovih dana postavljaju ova pitanja: Da li će škola biti bezbedno mesto za njihovu decu i šta u slučaju da se dete zarazi u školi?

Usled pandemije korona virusa sve je postalo znatno teže. Rešenje u vidu onlajn nastave čini se kao dobra solucija zbog zaštite i sprečavanja širenja zaraze, ali, da li je to najbolja varijanta za decu i za roditelje? I na kraju, šta ako je dete već imalo simptome, hoće li ceo razred biti u izolaciji?

Predloženi modeli nastave za narednu školsku godinu zaslužuju detaljnu raspravu i pronalaženje najboljeg rešenja. Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon objašnjava da zaraženo dete ni ne treba da dolazi u školu, a da je detetova majka u obavezi da javi školi da je dete bolesno.

"Nastava će se nastaviti i dalje, sa pojačanom kontrolom i posebnim nadzorom. Stav Evropskog centra za kontrolu bolesti je da mlađa deca ne obolevaju ozbiljnio niti su ozbiljni prenosioci" - rekao je Kon.

Uz poštovanje mera zaštite i podizanje svesti kod ljudi zbog ozbiljnosti epidemiološke situacije, neophodno je pridržavati se istih i tako sprečiti širenje zaraze. A ako dete ima simptome, potrebno je odmah reagovati radi bezbednosti deteta, ali i bezbednosti drugih.

(Glas javnosti/Srbija Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR