Glas Javnosti

PAKAO, SITUACIJA SVE GORA: Raste broj novoobolelih od korone, OVO je radno vreme kovid ambulanti na Božić

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U Srbiji raste broj novozaraženih koronavirusom, a stručnjaci napominju da je ovakva situacija inicirana novogodišnjim slavljem, kao i da će ovaj broj još rasti.

U Srbiji je od početka epidemije registrovano ukupno 1.327.455 slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je 7.349.981 osoba. Preminulo je ukupno 12.850 ljudi, a procenat smrtnosi iznosi 0,97 odsto,

Prema poslednjim podacima, od 27.290 testiranih, njih 9.122 je pozitivno, a preminulo je 19osoba. Na respiratoru se nalazi 79 pacijenata.

Skraćeno je trajanje karantina u kućnim uslovima za bliske kontakte pozitivnih osoba sa 14 na 10 dana, a usvojene su i izmene kriterijuma za izuzeće od mera karantina posle bliskog kontakta javljaju iz "Batuta", a prenosi RTS.

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo, doktor Milanko Šekler rekao je za RTS da je strategija ohrabrivanja ljudi da proslavljaju Novu godinu od strane nadležnih vrlo loše uticala i da su time praktično pomagali ljudima da izvrše samoubistvo. Takođe je rekao da simptomi omikrona kod nevakcinisanih uopšte nisu bezazleni, a da oni koji su primili sve tri doze imaju svega 20 odsto šansi da  se zaraze.

Sve kovid ambulante u Beogradu radiće danas do 22 sata. Novina je da će pored kovid ambulanti u Zemunu i Ulici Čarlija Čaplina non-stop raditi i kovid ambulanta u Železniku.

BONUS VIDEO: Otac napadnute tinejdžerke o kobnoj večeri i zbog čega su svi ogorčeni na migrante

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR