Glas Javnosti

KORONA SE ŠIRI KAO ŠUMSKI POŽAR! Prešli smo 7.000 dnevno zaraženih, redovi ispred kovid ambulanti

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Koronavirus ubrzano se širi Srbijom, broj novoobolelih na dnevnom nivou je iznad 7.000.

Za samo četiri dana broj novoinficiranih kovidom četiri i po puta je veći, to se već primećuje u kovid ambulantama gde se beleže velike gužve. Mnoge su produžile radno vreme do 22 sata.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano 7.488 slučajeva zaraze koronavirusom od 25.516 testiranih uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je još 25 osoba.

 Zamenik direktora UKC Niš prof. dr Radmilo Janković upozorava da će sigurno biti više od 10.000, možda 20.000, čak i 30.000 zaraženih dnevno. 

U cirkulaciji su dva soja korone, što epidemiološku situaciju dodatno komplikuje: delta, za koju stručnjaci tvrde da je još dominantna, i omikron, za koji bi se na osnovu rapidnog povećanja broja inficiranih, ipak, reklo da preuzima primat.

I po redovima ispred kovid-ambulanti jasno je da idemo ka vrhu novog, petog talasa epidemije. Po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara pojačan je rad svih kovid-ambulanti. To podrazumeva da je angažovan maksimalan broj zdravstvenih radnika i trijažnih ambulanti, a od danas prijemno-trijažna ambulanta u Zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu na Zvezdari ponovo počinje da radi u kovid-sistemu.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR