Glas Javnosti

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Raste broj UMRLIH i pacijenata na respiratotima

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U prethodna 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.616 građana od kojih je 428 novozaraženih.

Preminulo je 5 pacijenta, na respiratorima u bolnicama širom Srbije je 24 oboleli.
Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 8.279 građanin od kojih je 509 bilo novozaraženih. Preminula su 4 pacijenta, a na respiratorima je bilo 22 obolela.Pandemija kovida i sam virus doneli su brojne komplikacije, simptome i posledice mnogim ljudima širom sveta.Kako se do sada pokazalo,reč je o virusu koji naučnici,lekari i ostali stručnjaci i dalje istražuju, a najnovija studija donela je iznenađujuće rezultate.

Reč je o studiji naučnika sa Univerziteta Kembridž koja je dokazala da korona može smanjiti koeficijent inteligencije i ostariti mozak za čak 20 godina.

Ljudi, koji su primljeni u bolnicu sa virusom, mogli su da pretrpe oštećenje mozga koje traje duže od šest meseci.
Kako navode lekari, tada takvi pacijenti imaju problema da pronađu prave reči, treba im više vremena da obrade informacije ili imaju kraći fokus pažnje. Pacijenti koji imaju težu kliničku sliku, trpe najgore posledice.

Doktor Boris Kamenov, imunolog, istakao je da smo zaboravili da brinemo o zdravlju, a korona nas je samo podsetila da se vratimo tome.

- Vrlo je interesantno da treba uvek samo Britanci da nam kažu nešto. Kao što je bilo za vitamin D, kada su rekli da on nije dobar, sve dok Izraelci nisu izneli nove studije u kojima kažu suprotno. Kovid izaziva teška oštećenja na svakom organu. Ako napadne mozak, urušiće imunitet, ako napadne srce, bubrege, tu ćemo imati posledice. Imamo i ranije, priču o autizmu, priču o deci koja ne mogu da progovore, a vezano je za imuni sistem - kaže dr Kamenov u jutarnjem programu Kurir televizije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR